Филтри за търсене
Потърси помощ за своята домашна
Програма Добавете учебите си часове за седмицата.
Последвайте ни
Филтрирай по тип
Материали 1-10 от 10
- Сортирай по:
- Дата на добавяне
- Брой сваляния
- Заглавие
- Брой страници
Биотин (витамин Н) – химична структура, разпрост-ранение и биологична роля. методи за анализ
Биотинът е водно разтворим витамин, принадлежащ към витамините от група B (В7). Известен е още като витамин H или коензим R....
11
0
0
Влияние на хидропероксидите върху производството и съхранението на месните продукти и здравето на човека
Влияние на хидропероксидите върху производството и съхранението на месните продукти и здравето на човека...
3
0
0
Дестилация при производството на етилов алкохол
Същност на дестилационния процес. Уредби за производство на етилов алкохол. Получаване на абсолютен спирт чрез ацеотропна ректификация. Ректификационна уредба за получаване на етилов алкохол...
50
1
0
Как да четем етикета
Да видим какво съдържат предпочитаните от нас продукти и как правилно да четем етикетите. Да напомним,че подреждането на добавките върху етикета зависи от количеството им в хранителния продукт.( или процентно съдържание)...
3
0
0
Карвингът като изкуство за дизайн на ястия
Избрали сме темата „ Карвингът като изкуство за дизайн за ястия” , защото бихме желали да ви представим едно необичайно и интересно изработване на храната.
0
0
0
Машини-автомати за сортиране на хранителни и земеделски продукти
За да придобие съвременен търговски вид, набраната от полето зеленчукова продукция се подлага на допълнителна обработка – почистване, калибриране и сортиране на плодовете по качество, съобразно изискванията на българския държавен стандарт...
5
0
0
Месо и местни продукти
Думата месо най-често означава животинска тъкан, която може да бъде използвана като храна от човека. Практически тази дефиниция включва както мускулната тъкан, така и вътрешните органи на животното...
14
1
0
Окачествяване на месо
Под "месо" в широкия смисъл на думата се разбират всички части от трупа на закланите животни, които могат да служат за храна в суров или обработен вид. Мускулната тъкан е с най-висока хранителна стойност. Тя се състои от удължени мускулни влакн
0
0
0
Пастьоризация на Пиво
Пастьоризация е процесът на загряване на течности и цели унищожаването на вируси и вредни организми като бактерии, плесени и дрожди. Това е с цел, удължаване срокът на годност на предимно течни храни процесът носи името...
11
1
0