Потърси помощ за своята домашна
Програма Добавете учебите си часове за седмицата.
Последвайте ни
Материали 1-10 от 10
- Сортирай по:
- Дата на добавяне
- Брой сваляния
- Заглавие
- Брой страници
Роля на микроорганизмите в кръговрата на сяра в природата
В природата се извършва непрекъснат кръговрат на вещества, благодарение на който става възможен животът на нашата планета. Между факторите, които обуславят този процес особена роля играе биологичният. Микроорганизмите като съставна част на този...
78
4
0
Бактериални инфекции и токсикози
Храните, контаминирани с патогенни бактерии, предизвикват различни заболявания. Някои бактерии, попаднали в хранителни продукти като месо, месни продукти, мляко, млечни продукти, яйца, се размножават и отделят отровни вещества – токсини....
16
3
0
Конспект - по микробиология
Конспект - по микробиология за студенти помощник-фармацевти. С част от темите до 28ма.
91
3
0
Млечно кисели бактерии и ферментирани млечни храни
От дълбока древност хората използват ферментационните процеси в своя бит и използват техните продукти като храни и напитки, въпреки че не са имали научно обяснение за протичащите процеси...
0
2
0
Структури в бактериалната клетка
Външни: слизест слой, капсула, външна мембрана, клетъчна стена, флагели, фимбрии и пили, с-слой....
67
2
0
Структура на бактериалната клетка
Извън цитоплазмената мембрана се намират клетъчната стена, клетъчната капсула, слизест слой, ресни, пили. Цитоплазмата заедно с цитоплазмената мембрана образъват протопласт...
49
2
0
Морфология на бактериите
При микроорганизмите съществуват два основновни типа клетъчен строеж, които се отличават по редица фундаментални признаци. това са еукариотните и прокариотните клетки....
59
2
0
Пробиотици
От 1965 г. досега официално са регистрирани повече от 4 000 000 химични съединения. Между 1965 и 1978 г. повече от 6 000 нови съединения се добавят към списъка всяка седмица. Директно или индиректно тези химични вещества си проправят път към телата ни...
13
1
0
Микрофлората на прясното и киселото мляко
Млякото е биологична течност, която се синтезира в млечната жлеза на бозайниците през периода на лактацията. То се характеризира с пълноценен състав, необходим за задоволяване биологичните потребности на организма.
0
1
0