Потърси помощ за своята домашна
Програма Добавете учебите си часове за седмицата.
Последвайте ни
Материали 1-10 от 10
- Сортирай по:
- Дата на добавяне
- Брой сваляния
- Заглавие
- Брой страници
Ензими и тяхното синтетично приложение - преглед
Рефератът представлява превод от английски на научна статия. Изброяват се основни видове ензими, реакциите, които катализират и тяхното приложение в индустрията.
0
3
0
Маршал Уорън Ниренбърг (1927-2010)
Мaршал Ниренберг е американски биохимик, член на националната академия на науките на сащ (1967)....
0
0
0
Биосензори за креатинин
Креатининът се образува от креатина. Реакциите, които водят до образуване на креатина и креатинина...
0
0
0
Монозахариди - основни химични свойства и получаване на по-важните от тях
Монозахаридите са въглехидрати, които не могат да се хидролизират. В зависимост от наличието на кетонна или алдехидна група в молекулата им се разделят на алдози и кетози, в зависимост от броя на въглеродните им атоми биват тетрози, петнози, хектози...
0
1
0
Реферат по биохимия
Липидите са голяма група органични съединения, включваща мазнините, восъците, стеролите, разтворимите в мазнини витамини (като a, d, e и k), моноглицеридите, диглицеридите, фосфолипидите...
29
1
0
Въглехидрати
Систематизиран и класифициран материал за реферат или проект на тема "Въглехидрати" ....
132
4
0
Ензими и изоензими
Познанията ни за ензимите датират още от зората на човешката история. Първите процеси, които са овладели хората в древността, са били алкохолната и млечно - киселата ферментация. Те са били използвани от шумери, египтяни, гърци...
66
2
0
Биотехнологии
Водорасли наричаме организмите, които са произлезли във водата, живеят предимно в нея и имат самостойно хранене (автотрофни организми). Те са много разнообразни по отношение на оцветяването, устройството, размножаването и други особености...
17
0
0
Българско кисело мляко
Реферат на тема Българското кисело мляко. Исторически факти. Технология на производството. Видове щамове. Правила и показатели за избор на кисело мляко. Видове млечно-кисели продукти. Био кисело мляко...
19
4
0