Тест по потребителско поведение за 3-ти курс

Тест по потребителско поведение, специалност

Информация и рейтинг

Дата: 2020-11-12 23:47:05
Предмет: Икономика
Предназначен за: Студенти от 3 курс
Въпроси: 11 въпр.
Сподели:

Публикуван от

admin

Въпросите, които ще видиш в теста:

  1. Посочете в кое от следните определения най-пълно е представена същността на понятието потребителско поведение в тесен смисъл?

  2. Основният критерий, според който пазарите се разглеждат като потребителски и организационни е:

  3. Кое от изброените е характерно за покупките в потребителските пазари пазари?

  4. В кой етап от процеса на вземане на решение за покупка при организационните клиенти се преценява изгодността на купувания продукт за организацията от всички гледни точки (техническа, технологична, стратегическа, маркетингова, финансова и др.)

  5. Лицето от домакинството или семейството, което поема инициативата или се грижи за разположението на продукта или за прекратяване на неговото използване изпълнява ролята на:

  6. При коя от следните ситуации е по-вероятно решението за покупка в едно семейство да се вземе индивидуално от някой от членовете му?

  7. Кое от следните е пример за стимул от културната среда, съгласно разгърнатия модел на потребителско поведение?

  8. За кой тип решение за покупка, при индивидуалните потребители, са характерни високата цена на продукта; продуктът се купува веднъж на няколко години; клиентите са с висока степен на ангажираност при покупка:

  9. Когато един потребител решава да смени телефона си, защото на стария са се повредили микрофоните и когато води разговори не чува добре, това се свърза с:

  10. Кое от изброените се отнася до етапа “решение за покупка” от процеса на вземане на решение за покупка от индивидуалните потребители: