00:00:00

Тест по роботика за студенти от ТУ

1

Произходът на термина робот е от следния език:

2

Под робот се разбира

3

Изпълнителните системи се разделят на

4

Регионалната структура служи за позициониране на крайния изпълнителен орган в зоната на работа............:

5

Предимството на антропоморфната система на конструиране на робот-манипулатор е:

6

При роботи манипулатори с какъв вид управление са зададени неголям брой точки на позициониране, в които най-често се извършва чрез т.нар.крайни изключватели превключване на движението на манипулатора по всяка степен на подвижност от упор до упор.

7

В зависимост от степента на развитие се различават т.нар. поколение роботи тези които рааботят по предварително зададена програма, без да реагират на постъпилите в хода на работата изменения в тяхната околност са от:

8

При аранжиране (компоноване) на конструкцията на робот-манипулаторите голямо внимание се обръща на статичното уравновесяване на манипулатора в различните негови пространствени положения. Целта е манипулаторът да бъде разтоварен от действието на силите на тежестта на неговите звена, за да може енергията на задвижването да отива изцяло за преместване и ориентиране на полезния товар. При

9

Хващачите с палци с вътрешна камера имат вътрешна кухина и тя е

10

Тахагенераторът служи за измерване на

11

Сензорни системи за локация - устройства, позволяващи на робота, като използва принципите за пасивна или активна локация, да намира координатите на подвижни и неподвижни обекти,да определя тяхното местоположение, както и да осъществява насочване към и захващане на тези обекти. При пасивната локация сензорната система за локализазия включва в себе си:

12

Съществуват различни методи за програмиране при един от тях: операторът-програмист премества работните органи последователно в зависимост от зададения цикъл. Всяко движение се записва в паметта с цел следващо възпроизвеждане. Скоростта на движение се задава независимо. Това облекчава работата на оператора при програмиране на цикъла.

13

Широко разпространение имат промиш. складове с подвижно съхранение на единични товари. При тях имаме периодическо преместване на товара в процеса на неговото складиране. При кой от изброените по долу методи не може да се прилага принципа на подвижно съхранение на единичните товари:

Резултати от теста

Верни ( от общо въпроса)
Грешни ( грешни и без отговор)
Време