00:00:00

Тест по Ресторантьорство за 3-ти курс

1

Какво включва туристическото ресторантьорство?

2

Ресторантьорството в туризма е:

3

Какъв е характерът на потребността от храна и напитки?

4

Ресторнтьорството в туризма е:

5

Ресторантьорството в туризма е:

6

Къде се появяват първите в човешката история заведения за хранене?

7

Къде започва да се предлага готвена храна за домовете?

8

Кои са най-характрените заведения за хранене в древния Рим?

9

Кога се създава френската висша кухня?

10

Кога е създаден първият ресторант?

11

Ресторантьорското търсене е:

12

Кои са основните критерии за сегментиране на ресторантьорското търсене?

13

На кое равнище се провеждат най-много проучвания на ресторантьорското търсене?

14

Кои са критериите за класификация на кулинарния продукт?

15

Кои са структурните елементи на ресторантьорския продукт?

16

Кои са индиректните варианти за комерсиализация на ресторантьорския продукт?

17

Кои са основните мотиви за посещение на заведенията за хранене и развлечения в съвременния етап?

18

Какво е slow food?

19

Коя е основната съвременна тенденция в ресторантьорството?

20

Кои типове обекти се разпространяват вследствие на тенденцията за прибавяне на допълнителна ценност на ресторантьорското предлагане?

21

Каква е взаимовръзката на ресторантьорската суперструктура с инфраструктурните съоръжения?

22

Каква е същността на ресторантьорската суперструктура?

23

Какво е съдържанието на ресторантьорската суперструктура?

24

От какво зависят характеристиките на ресторантьорската суперструктура?

25

Коя е основната разлика между институционалното и търговското ресторантьорство?

26

Какви сегменти обслужва институционалното ресторантьорство?

27

Каква е кухнята на търговското ресторантьорство?

28

Какъв е характерът на нормативите при категоризацията на заведенията за хранене и развлечение?

29

Какви функции изпълняват системите за категоризация на заведенията за хранене и развлечения?

30

Какви са националните институционални класификации?

31

Защо е важна правилната преценка на местоположението при планирането на ресторантьорския продукт:

32

От какво зависят характеристиките и функционалните връзки между помещенията в ЗХ?

33

При кой вид ЗХ е по-малък делът на производствената зона:

34

При кой вид ЗХ е по-голям делът на производствената зона:

35

Кое помещение не спада към производствената зона:

36

От кои фактори в най-голяма степен зависи обзавеждането на търговската зала:

37

Кои фактори оказват най-голямо влияние при планирането на производствената зона:

38

От какво зависят видовете и функциите на производствените звена?

39

В какво се изразява линейният принцип при устройството на производствените помещения?

40

Как могат да се класифицират помещенията за съхраняване на суровини и стоки?

41

Защо ресторантите са полифункционални заведения за хранене?

42

Коя е основната тенденция за вътрешното устройство на ресторантите?

43

Какъв продукт се реализира в ресторантите?

44

Според специализацията на продукта, ресторантите са:

45

Луксозните ресторанти се характеризират с:

46

Кога и къде са създадени първите барове?

47

Кой е основният елемент в устройството на баровете?

48

Къде възникват първите кафенета в Европа?

49

Коя е основната характеристика на тематичния продукт?

50

Към какви сегменти е ориентиран тематичният продукт?

Резултати от теста

Верни ( от общо въпроса)
Грешни ( грешни и без отговор)
Време