Материали 1-4 от 4

Микотоксини в хранителни продукти 6 стр.

Микотоксини в хранителни продукти

Микотоксините са вторични токсични метаболити на микроскопичните гъбички (плесени ) Mykes – от гръдски – гъба, плесен ; Toxicum – от латински – отрова. Това са метаболити, които не са задължителни за растежа и развитието на образуващите ги микроорганизми
lusinda87
0 0 0
ДО КОЛКО НОРМИТЕ ЗА ТОКСИЧНИТЕ ЕЛЕМЕНТИ ОТРАЗЕНИ В ЕВРОПЕЙСКИТЕ НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ СА ТРАНСПОРТИРАНИ В НАШЕТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО 21 стр.

ДО КОЛКО НОРМИТЕ ЗА ТОКСИЧНИТЕ ЕЛЕМЕНТИ, ОТРАЗЕНИ В ЕВРОПЕЙСКИТЕ НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ, СА ТРАНСПОРТИРАНИ В НАШЕТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО

Въпросът за замърсяване на околната среда, респективно на хранителните продукти с тежки метали и други токсични елементи е доминиращ в науката.
messi
0 0 0
Отравяне с родентициди 30 стр.

Отравяне с родентициди

Родентицидите са съединения, които са вид пестициди, спадащи към групата на зооцидите. Съединенията от тази група се използват основно за борба с вредните гризачи. Родентицидите се делят на две основни групи - неорганични и органични хим. съединения...
silviQ
7 0 0