Материали 1-6 от 6

СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ БЕЗОПАСНОСТТА НА ХРАНИТЕ 27 стр. очаква одобрение

СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ БЕЗОПАСНОСТТА НА ХРАНИТЕ

Стандартът описва изискванията за система за управление на безопасността на храните, която е съчетание на следните общопризнати елементи с ключово значение за осигуряване безопасността на храните
messi
0 1 0
Технология на производство за сирене и кашкавал 19 стр.

Технология на производство за сирене и кашкавал

Сиренето е храна с древен произход. Липсват сигурни сведения за това къде е произлязло, но се предполага, че това е станало едновременно в района на Европа, Централна Азия и Близкия изток. Според Плиний Стари, сирене се е произвеждало в земите на...
cblock
82 8 0
Хранителни оцветители - класификация и приложение 14 стр.

Хранителни оцветители - класификация и приложение

Оцветители на храна са всички субстанции, които се прибавят към храната, за да променят или подсилят нейния естествен цвят. Те могат да бъдат естествени или синтетични, могат да бъдат извлечени от растения, билки или насекоми. докато някои от тях са...
lubega
23 4 0
Функционални видове хляб 12 стр. очаква одобрение

Функционални видове хляб

Понастоящем около 50 % от хранителния белтък на планетата се доставя от зърнените храни, като в раз­виващите се страни те осигуряват 2/3 от енергията и белтъка за населението в тях.
messi
0 0 0
Функционални видове хляб 12 стр. очаква одобрение

Функционални видове хляб

Понастоящем около 50 % от хранителния белтък на планетата се доставя от зърнените храни, като в раз­виващите се страни те осигуряват 2/3 от енергията и белтъка за населението в тях.
messi
0 0 0
Система HACCP при производство на безалкохолните напитки 11 стр.

Система HACCP при производство на безалкохолните напитки

Какво представлява HACCP? Къде се прилага системата НАССР? Задължения на фирмите. Работещите в бизнеса с храни трябва да спазват правилата за хигиена, изброени в анекса към тази директива. Предимства на системата НАССР...
gecata_maina
0 1 0