MS Power Point

Power Point 2003 - добавяне на текст към слайд6

Power Point 2003 - добавяне на текст към слайд
(0 от 0 гласували)

 

За добавянето на текст към слайд

Съществуват четири типа текст, които може да добавяте към слайд: текст в контейнер; текст в автофигура; текст в текстово поле и текст от WordArt.

Текст, показван в контейнер, в текстово поле, в автофигура и като WordArt

Изнесено означение 1 Текст в контейнери

Изнесено означение 2 Текстово поле, използвано като надпис

Изнесено означение 3 WordArt текст

Изнесено означение 4 Текст в автофигура със стрелка

Текстът, който въвеждате в контейнери - например заглавия и списъци с водещи символи, може да бъде редактиран в слайда или в раздела Структура и може да бъде експортиран от раздела Структура към Microsoft Word. Текстът в обект - например текстово поле или автофигура, не се вижда в раздела Структура и трябва да бъде редактиран на слайда.

Контейнери

Оформленията на слайдове съдържат текст и контейнери за обекти в най-различни комбинации. В контейнерите за текст може да се въвежда текст, подзаглавия и основен текст за вашите слайдове. Може да преоразмерявате и премествате контейнерите и да ги форматирате с граници и цветове.

Автопобиране на текст

Автофигури

Автофигурите - например балончета за изнесени означения и блоковите стрелки - са свързани с текстови съобщения. Когато въвеждате текст в автофигура, текстът се прикачва към тази фигура и се премества и завърта заедно с нея.

Текстови полета

Текстовите полета се използват за поставяне на текст навсякъде в слайда - например извън контейнер за текст. Може например да добавите надпис към снимка, като създадете текстово поле и го разположите близо до тази снимка. Текстовите полета са удобни и в случаите, когато искате да добавите текст към автофигура, но не искате този текст да бъде свързан с нея. Едно текстово поле може да има рамка, запълване, сянка или тримерен (3-D) ефект и освен това може да променяте неговата форма.

WordArt

WordArt може да се използва за текстови ефекти, които ви харесват. С помощта на WordArt може да разтягате, накланяте, извивате и завъртате вашия текст, както и да го правите обемен или вертикален.

Power Point 2003 - добавяне на текст към слайд

Коментари