MS Power Point

Power Point 2003 - създаването на презентации6

Power Point 2003 - създаването на презентации
(0 от 0 гласували)

 

 

За създаването на презентации

Създаването на презентация с Microsoft PowerPoint включва започване с основен макет; добавяне на нови слайдове и съдържание; избор на оформления; модифициране на макета на слайда, ако желаете това, чрез промяна на цветовата схема или прилагане на други шаблони с макети и създаване на ефекти - например анимирани преходи между слайдовете. Приведената по-долу информация се съсредоточава върху възможностите, които имате при започване на този процес.

Прозорецът на задачите Нова презентация в PowerPoint ви предлага няколко начина да започнете презентация. Сред тях са:

 • Празна    Да започнете със слайдове с максимално опростен макет и без никакви цветове, приложени към тях.
 • Съществуваща презентация   Да основете вашата нова презентация на такава, която вече сте написали и макетирали. Тази команда създава копие на съществуваща презентация, така че може да правите каквито си искате промени на макета и съдържанието, за да получите новата презентация.
 • Шаблон с макети   Да основете вашата презентация на шаблон на PowerPoint, в който вече има концепция за макета, шрифтове и цветова схема. Освен предлаганите от PowerPoint шаблони, може да използвате и шаблон, който сте създали сами.
 • Шаблони с примерно съдържание   Може да използвате съветника за автосъдържание, за да приложите шаблон с макети, съдържащ примерни текстове за вашите слайдове. По-късно може да заместите този текст с текста, който желаете.
 • Шаблон от Web сайт   Може да създадете презентация с помощта на шаблон, който се намира на Web сайт.
 • Шаблон от Microsoft.com   Може да избирате допълнителни шаблони за PowerPoint от Microsoft Office Template Gallery. Те са групирани по типове на презентациите.

Съдържание, вмъкнато от други източници

Може и да вмъквате слайдове от други презентации или текст от други приложения - например Microsoft Word.

 

Създаване на презентация от празни слайдове

 1. В лента с инструменти Стандартни щракнете върху СъздайИзображение на бутон.
 2. Ако искате да запазите оформлението на заглавие по подразбиране за първия слайд, преминете към стъпка 3. Ако искате друго оформление на първия слайд, в прозореца на задачите Оформление на слайд щракнете върху желаното от вас оформление.
 3. В слайда или в раздела Структура въведете желания от вас текст.
 4. За да вмъкнете нов слайд, в лентата с инструменти щракнете върху Нов слайдИзображение на бутон и щракнете върху желаното от вас оформление.
 5. Повторете стъпки 3 и 4 за всеки нов слайд и добавете всякакви желани от вас елементи или ефекти.
 6. Когато приключите, в менюто Файл щракнете върху Запиши, въведете име на вашата презентация, след което щракнете върху Запиши.

Съвет

Създаване на нова презентация въз основа на съществуваща

Съвет

Power Point 2003 - създаването на презентации

Коментари