Adobe Flash

Flash - Лъскаво лого6

Flash - Лъскаво лого
(0 от 0 гласували)

От това ....

...ще направим това:

Отворете Flash и логото върху което ще работите. Най-вероятно това ще е някакъв болднат текст. Изберете го и натиснете Ctrl+B два пъти. Това ще преобразува обекта от текст в криви.

Натиснете на Ink Bottle tool 

и променете цвета на линиите. 

 

 

 

Натиснете на текста. Вече имате линии, които очертават текста. Продължавайте да натискате около текста докато не получите всички контури. Изберете всички линии като задържите Shift и кликвате по 2 пъти на отделните линии. Променете дебелината на линиите на 5 или 8, или пък на нещо кое-то да изглежда като на долната картинка.

Изберете текста и натиснете Ctrl+C или Edit -> Copy за да го копирате. Скрийте първия слой, от който копирахте текста.

Добавете нов слой и го сложете най-отго-ре. На този слой натиснете Ctrl+Shift+V за да поставите копирания текст в същите координати от които е копиран. На слоя с копирания текст изберете външните линии (ако сте копирали текста с тях) и ги изтрийте. Изберете текста на същия слой отворете панела за запълване Ctrl+F9 и оцветете текста с градиент (преливка от един към друг цвят). За градиента използвайте цветове по ваш избор, стига да си пасват :).

Изберете текста и с инструмента за запълване приложете този градиент.

 

 

 

 

Сега може да покажете първия слой, който по-рано скрихте. Логото ви сега има и контур. Сега променете цвета на линиите, така че да подхожда на градиента с който запълнихте текста.

 

Сега добавете нов слой и го завлечете най-отгоре. С десния бутон изберете “properties”. Променете настройката от “Normal” на “Mask”. Ако не сте копирали нищо друго можете да натиснете Ctrl+Shift+V и ще имате логото и на този слой (гледайте слоя с маската да не е заключен). Сега създайте нов слой и го завлечете под маската така както изглежда на картинката.

На този слой нарисувайте овал. Запълнете го с кръгов градиент (Ctrl+F9 - за да отвори-те панела за цветове. И променете от падащото меню на (“Radial”). За цветове използ-вайте бяло с Alpha: 75% в единия край и бяло Alpha: 0% в другия. С инструмента за запълвания приложете този градиент, така че в горния край да е по-бяло и надолу да става прозрачно.

Ако имате линии на текста в маскиращия слой и/или на кръга, изтрийте ги!

Това е. Ако работите на Flash 8 и сте решили да експортвате swf-то си за плеър 8, можете да създадете още 1 слой под всички, поста-вете само текста без очертаващите линии, направете го movieclip (F8 и ок). Изберете този обект и от панела с филтри на Flash 8 изберете “Blur”, въведете стойност и на-малете alpha -та на обекта, така че да се получи нещо като сияние. И това е. Експе-риментирайте.

Flash - Лъскаво лого

Коментари