Тест по независим одит

Тестът има за цел да провери нивото на усвояване на знанията по дисциплината „Независим одит“.

Информация и рейтинг

Дата: 2021-12-29 19:25:12
Предмет: Одитинг
Предназначен за: Студенти
Въпроси: 49 въпр.
Сподели:

Публикуван от

admin

Въпросите, които ще видиш в теста:

  1. Изготвянето на счетоводна документация и финансови отчети на клиент за одит от регистриран одитор.

  2. Когато в процеса на осъществяване на одита одиторът научи за съществена грешка или пропуск в данъчната декларация за предходната година, той следва да:

  3. Ако ръководството откаже да даде разрешение на одитора да комуникира с адвоката / юриста на предприятието, това обичайно следва да доведе до:

  4. Признаването, измерването, представянето и оповестяването, изложени във финансовите отчети, са в резултат от прилагането на рамка за финансова отчетност за признаване, измерване, представяне и оповестяване, каквито са Международните стандарти за финансови отчети, за финансовото състояние на предприятието, финансовия резултат от дейността и паричните потоци. Кое в посоченото изявление е информация за предмета при ангажиментите за изразяване на сигурност:

  5. При предоставяне на услуги за вътрешен одит на клиенти за одит на финансови отчети възниква заплаха от:

  6. Кой от следните фактори най-вероятно би повлиял на решението на одитора относно надеждността на данните при осъществяване на аналитични процедури:

  7. Основна цел на одитора при анализиране на разходите за ремонти и разходите за поддръжка:

  8. Резултатите от наблюдението на инвентаризации на материалните запаси от страна на одитора и проследяване на резултатите до регистрите на материалните запаси е тест за кое от следните твърдения на финансовия отчет:

  9. Кое от следните твърдения е вярно по отношение на връзката между нивото на същественост и одиторския риск:

  10. Според Закона за независимия финансов одит в случаите, когато в предприятието доверител има създаден одитен комитет, договорът за извършване на независим финансов одит: