География на хранително-вкусовата промишленост

тест по икономическа география на България на тема хранително-вкусова промишленост. Подходящ е за подготовка както за кандидат-студентските изпити, така и за ДЗИ по география.

Информация и рейтинг

Дата: 2021-12-29 19:22:17
Предмет: География
Предназначен за: Ученици от 12 клас
Въпроси: 20 въпр.
Сподели:

Публикуван от

admin

Въпросите, които ще видиш в теста:

  1. Какъв относителен дял от произведената промишлена продукция през 2008г.

    заема ранително-вкусовата промишленост?

  2. Заетите в хранително-вкусовата промишленост през 2008г. са:

  3. Посочете отрасъла, с който хранително-вкусовата промишленост има най-тесни връзки:

  4. Посочете отрасъла, който не използва суровини от ръстениевъдството?

  5. Кои от посочените фактори имат водещо значение за териториалното разположение на предприятията на хранително-вкусовата промишленост?

  6. Посочете кой от изброените отрасли не се разполага в района на суровините?

  7. За кой подотрасли на хранително-вкусовата промишленост потреблението е основен фактор?

  8. Производството на брашно за 2007 е:

  9. Маслодобивна промишленост се развива в:

  10. Консервната промишленост е ориентирана към: