Тест по технология на кулинарната продукция за 2-ри курс

Тестът съдържа 20 въпроса по дисциплината "Технология на кулинарната продукция" и е предназначен за студенти от 2-ри курс. Всеки въпрос има само един верен отговор.

Информация и рейтинг

Дата: 2021-04-21 00:57:13
Предмет: Технология на кулинарната продукция
Предназначен за: Студенти от 2 курс
Въпроси: 20 въпр.
Сподели:

Публикуван от

admin

Въпросите, които ще видиш в теста:

  1. От вътрешното филе на труп на ЕПЖ се приготвят:

  2. Тъмна брашняна запръжка се получава като брашното се загрее в мазнина при:

  3. Оризът се вари до полуготовност при съотношение на водата както следва:

  4. Печенето при постоянна температура е електроперкарна камера на полуфабрикати от свински труп се извършва при:

  5. Печенето на мусаки се извършва при температура:

  6. Сос ”Шофроа“ е

  7. Кой от изброените сосове се приготвя без брашняна запръжка:

  8. Kулинарните коктейли се приготвят със:

  9. Студените сосове се поднасят при температура:

  10. При приготвянето на обикновенните бульони съотношението на основния компонент и течността е: