Тест по технология на кулинарната продукция за 1-ви курс

Текущ контрол върху процесите, използвани в кулинарната продукция и ястия. ТЕстът съдържа 12 въпроса, всеки от които има само един верен отговор.

Информация и рейтинг

Дата: 2020-11-12 15:24:30
Предмет: Технология на кулинарната продукция
Предназначен за: Студенти от 1 курс
Въпроси: 12 въпр.
Сподели:

Публикуван от

admin

Въпросите, които ще видиш в теста:

  1. Каква е разликата между крем-супа и пюре-супа?

  2. Кои десерти могат да се сервират и като топли предястия?

  3. Какво се слага в обикновеното тесто, за да стане по-еластично?

  4. Какво става при недостатъчна декстринизация на скорбялата?

  5. Какво е колер?

  6. Какво липсва в многолистното маслено тесто, което го има при ронливото и бърканото маслено тесто?

  7. При варене на кои зеленчуци солта се слага накрая?

  8. При какво температура се пържи в маслена баня?

  9. Какво най-много се съдържа в сладките тестени изделия?

  10. Вярно ли е че пепсинът разрушава нативната структура на колаген и еластин?