00:00:00

География на хранително-вкусовата промишленост

1

Какъв относителен дял от произведената промишлена продукция през 2008г.

заема ранително-вкусовата промишленост?

2

Заетите в хранително-вкусовата промишленост през 2008г. са:

3

Посочете отрасъла, с който хранително-вкусовата промишленост има най-тесни връзки:

4

Посочете отрасъла, който не използва суровини от ръстениевъдството?

5

Кои от посочените фактори имат водещо значение за териториалното разположение на предприятията на хранително-вкусовата промишленост?

6

Посочете кой от изброените отрасли не се разполага в района на суровините?

7

За кой подотрасли на хранително-вкусовата промишленост потреблението е основен фактор?

8

Производството на брашно за 2007 е:

9

Маслодобивна промишленост се развива в:

10

Консервната промишленост е ориентирана към:

11

Колко е прозводството на растителни масла в България през 2007г.?

12

Колко пивоварни работят в България?

13

Кой от изброените центрове не е на пивоварната промишленост?

14

Шампанизирани вина се произвеждат в:

15

Меласа се получава от:

16

Малцът се използва при производство на:

17

Производство на детски храни се извършва основно в:

18

Завод за производство на захар няма в:

19

Какво количество месо се произвежда у нас през 2007г:

20

Зеленчуковите консерви произведени през 2007г. са:

Резултати от теста

Верни ( от общо въпроса)
Грешни ( грешни и без отговор)
Време