Материали 1-10 от 10

Зародишно развитие 35 стр.

Зародишно развитие

Кой процес наричаме оплождане? Оплождането е физиологичен процес на половото размножаване, при който ядрата на сперматозоида и яйцеклетката се сливат и се получава качествено нова диплоидна клетка- зигота...
aronn
113 8 0
Парников ефект 22 стр.

Парников ефект

Какво представлява парниковият ефект? Парниковият ефект е процес, при който инфрачервеното излъчване на някои газове в атмосферата затопля земната повърхност. При него се наблюдава повишена температура на ниските слоеве на атмосферата...
lubega
26 8 0
Технология на производство за сирене и кашкавал 19 стр.

Технология на производство за сирене и кашкавал

Сиренето е храна с древен произход. Липсват сигурни сведения за това къде е произлязло, но се предполага, че това е станало едновременно в района на Европа, Централна Азия и Близкия изток. Според Плиний Стари, сирене се е произвеждало в земите на...
cblock
82 8 0
ЗАПАДНИ РОДОПИ 11 стр.

ЗАПАДНИ РОДОПИ

Западните Родопи са част от Рило-Родопската природно географска област. Простират се между Рила и Пирин на запад, Горнотракийската низина на север, Източните Родопи на изток и Беломорската низина на юг. Малка част от тях е в Гърция. Границата между Изто
nen4eto_89
28 6 0
Китай 19 стр.

Китай

Те се вливат в Тихия, Индийския и Северния Ледовит Океан и общата им водосборна площ обхваща около 64% от територията на страната. В китай има и множество езера, чиято обща площ е около 80 000 км2, както и изкуствени водохранилища...
nerven
169 5 0
Хранителни оцветители - класификация и приложение 14 стр.

Хранителни оцветители - класификация и приложение

Оцветители на храна са всички субстанции, които се прибавят към храната, за да променят или подсилят нейния естествен цвят. Те могат да бъдат естествени или синтетични, могат да бъдат извлечени от растения, билки или насекоми. докато някои от тях са...
lubega
23 4 0