Въпросите, които ще видиш в теста:

 1. От най-малкото трицифрено число извадете най-малкото двуцифрено число и получената разлика разделете на най-голямото едноцифрено число. Получихте:
 2. Рени има домашни любимци – 3 кучета и 2 котки. Всяко куче тежи по 3 кг, а всяка котка - по 2 кг. Рени се претеглила заедно с тях и кантарът показал 42 кг. Колко килограма тежи Рени?
 3. Коя от фигурите може да се начертае без да се вдига моливът от листа и без да се повтарят линии?
  test mat 2klas
 4. Правоъгълникът на чертежа е съставен от 8 еднакви квадрата, всеки от които е с обиколка 8 см. На колко е равна обиколката на големият правоъгълник?
  test mat 2klas
 5. От пръчка с дължина 1 метър отрязали 5 парчета с дължина 6 см и 5 парчета с дължина 1 дм. С колко разрязвания може да се нареже останалото парче на части с дължина 5 см?
 6. Таня, Петя, Катя и Диана са облечени в зелена, жълта, синя и червена рокли. Петя е приятелка с момичетата, облечени с жълта и синя рокля. Катя няма зелена и синя рокля. Диана живее на една улица с момичетата, облечени с жълта и синя рокля и учи в един клас с момичето със зелена рокля. Каква е роклята на Петя?
 7. На спортен празник участвали детските футболни отбори „ Яките”. „Добряците”, „Умниците” и „ Бързите”. Те изиграли по един мач всеки срещу всеки. Колко съдии общо са свирили на тези мачове, ако във всеки мач участват по трима различни съдии?
 8. Учениците от втори клас са 35 и всички се занимават с тенис, с математика или с двете. Математици от тях са 25, а 17 са тенисисти. Колко ученици от този клас са едновременно математици и тенисисти?
 9. Маршрутно такси тръгнало от началната спирка с шофьора и няколко пътници. На следващата спирка слезли половината от пътниците и се качили двама. На третата спирка отново слезли половината, но се качили трима, при което пътниците в маршрутното такси станали шест. С колко хора е тръгнало маршрутното такси от началната спирка?
 10. Владо бил с класа си на поход и вървели в колона един зад друг. Преброил, че учениците след него, в колоната, са два пъти повече от тези преди него. Кой по ред в колоната е Владо, ако знаете, че всички участници в похода са 28?

Тест от математическо състезание за 2-ри клас XII

Задачи за подготовка за математически състезания 2 клас. Задачите могат да се паднат на състезания.

Информация и рейтинг

Дата: 2012-12-03 01:58:43
Предмет: Математика
Предназначен за: Ученици от 2 клас
Въпроси: 10 въпр.
Сподели:

Публикуван от

legolas