Тест по математика за 6-ти клас - геометрични фигури и ръбести тела

Тематичен тест със задачи по математика за 6-ти клас върху темата "Геометрични фигури и ръбести тела". Въпросите са с един верен отговор.

Информация и рейтинг

Дата: 2021-12-21 17:49:06
Предмет: Математика
Предназначен за: Ученици от 6 клас
Въпроси: 10 въпр.
Сподели:

Публикуван от

admin

Въпросите, които ще видиш в теста:

  1. Дължината на окръжност е 6п см. Лицето на кръга,заграден от тази окръжност, в квадратни сантиметри е:

  2. Правилен шестоъгълник има лице 23,4см и апотема 1,3см. Наметете страната на шестоъгълника в сантиметри.

  3. Сборът от всички ръбове на куб е 48см. Повърнината на куба в квадратни сантиметра е:

  4. Правилна петоъгълна пирамида има основен ръб 6 см и апотема на пирамидата 8 см. Околната повърхнина в квадратни сантиметра е:

  5. Права призма има височина 10 см и основа– правоъгален триъгълник с катети 5 см и 12 см. Обемът на призмата в кубически сантиметри е:

  6. Обемът на правилна четириъгълна пирамида с основен ръб 9см и височина която е 2/3 от основния ръб, в кубически сантиметра е:

  7. Околните стени на правилна шестоъгълна призма са квадрати и сборът от дължините на всичките ръбове е 90 см. Околната повърхнина на призмата в квадратни сантиметри.

  8. Обемът на правилна четириъгълна призма с основен ръб b=8см е 640см3. Намерете повърхнина на призмата в квадратни сантиметри.

  9. Правилна петоъгълна пирамида има основен ръб 90mm и околен ръб 0,12m. Намерете сбора от всички ръбове на пирамидата. Запишете отговора в сантиметри.

  10. Околната повърхнина на правилна четириъгълна призма с призма с височина h=10см е 240 см2. Повърхнината на призмата в квадратни сантиметри е: