Тест по статистика

Тест по статистика обхващащ изучавания материал по основи на статистиката за студенти от 2 курс. Въпросите са с един верен отговор.

Информация и рейтинг

Дата: 2021-12-12 12:27:13
Предмет: Статистика
Предназначен за: Студенти от 2 курс
Въпроси: 10 въпр.
Сподели:

Публикуван от

admin

Въпросите, които ще видиш в теста:

  1. Изследовател иска да разбере дали българските ученици от втори клас имат наднормено тегло. За целта той избира по случаен начин 15 столични училища. От всяко от тях по случаен начин избира една паралелка от втори клас и измерва теглото на учениците. Получената извадка е:

  2. Сред студентите в един университет е направено проучване относно най-предпочитания стил музика. Резултатите от това проучване се представят в:

  3. За пресмятане на медиана е необходима поне:

  4. Коя от мерките на централната тенденция няма да се промени, ако към вариационния ред добавим още една стойност, по-голяма от останалите стойности на разглежданата променлива:

  5. Случайна променлива има 16 различни стойности. Стандартното отклонение на тази променлива е:

  6. Разпределението на средните на всички възможни извадки с обем 12, извлечени от дадена генерална съвкупност, е:

  7. Извадка с обем n = 196 има средна 102 и стандартно отклонение s = 7. Намерете интервала, за който с 95% увереност може да се твърди, че съдържа средната на генералната съвкупност.

  8. При проверка на хипотезата тестовата статистика е t = -1,2 , а критичната стойност на t е 2,7. Какъв извод ще направите:

  9. Ако коефициентът на корелация между две променливи е равен на -0,1, то между двете променливи съществува:

  10. От гледна точка на времето статистиката се дели на :