00:00:00

Тест по Анализ и контрол на храните II

1

Срокът на годност на замразеното птиче месо (без гъше месо), опаковано във вакуум е до …месеца:

2

Срокът на годност на бързо замразеното птиче месо (без гъше месо) опаковано във вакуум е до …месеца:

3

Срокът на годност на бързо замразеното гъше месо, опаковано във вакуум е до …месеца:

4

Замразяването на птичето месо се извършва веднага след технологичната линия на добив и не по-късно от ….. часа след клането:

5

“Петна от хладилно изгаряне” означава:

6

“Технически неизбежни стойности вода” означава:

7

Несвързаната вода се определя чрез:

8

Несвързаната вода при различните заготовки е най-голям процент при:

9

В зависимост от вида на птицата, външния вид и охранеността на трупа, месото от домашни птици се категоризира на:

10

Наредбата за окачествяване на птиче месо и разфасовки регламентира изисквания за ……. различни разфасовки:

11

Бутче с част от гърба, прикрепен към него включва:

12

Загубата на вода при капков тест не трябва да надхвърля:

13

При химическия тест за определяне на количеството на несвързаната вода, определеното количество вода се сравнява с:

14

Месото и субпродуктите от домашни птици се предлагат опаковани в:

15

Резултатите от пробите за наблюдение процеса на отцеждане на несвързаната вода по време на охлаждането и резултатите от определяне на водното съдържание на замразените и бързо замразените пилета се записват и съхраняват в продължение на:

Резултати от теста

Верни ( от общо въпроса)
Грешни ( грешни и без отговор)
Време