00:00:00

Тест по Анализ и контрол на храните I

1

Окачествяването на птиче месо се регламентира от:

2

Птичите трупове се предлагат на пазара в една от следните форми:

3

В зависимост от термичното състояние месото от домашни птици бива:

4

Прясното птиче месо се предлага на пазара до …….. денонощия от датата на производство:

5

Прясното птиче месо се съхранява при температура

6

Кой от изброените хибриди не е от бройлерно направление:

7

Мюларите са хибриди за черен дроб, получени от кръстосване на:

8

Пресните птичи разфасовки се предлагат на пазара до …… денонощия от датата на производство:

9

При замразеното птиче месо температурата в дълбочина на гръдния мускул не трябва да е по-висока от минус:

10

Замразеното птиче месо (без гъше месо) се предлага на пазара до …. месеца от датата на производство:

11

Замразеното гъше месо се предлага на пазара до …… месеца от датата на производството:

12

Замразеното птиче месо се съхранява при температура под минус:

13

Замразените птичи разфасовки се предлагат на пазара до ….. месеца от датата на производство:

14

Замразените птичи субпродукти се съхраняват при температура под:

15

Замразените субпродукти се предлагат на пазара до ….. месеца от датата на производство:

16

Бързо замразено е птиче месо, замразено със скорост :

17

При бързо замразеното птиче месо температурата в дълбочина на гръдния мускул не трябва да бъде по-висока от минус:

18

Бързо замразеното птиче месо (без гъше месо) може да се предлага на пазара до …… месеца от датата на производство:

19

Бързо замразеното гъше месо може да се предлага на пазара до …… месеца от датата на производство:

20

Търговецът връща на собственика нереализираното прясно птиче месо и пресни птичи разфасовки:

Резултати от теста

Верни ( от общо въпроса)
Грешни ( грешни и без отговор)
Време