00:00:00

Тест по стокознание

1

Мазута се отнася към

2

Посочете синтетичните химични влакна

3

Посочете захарта с най-ниска сладост

4

Посочете само мастно разтворими витамини (може да посочите повече от един верен отговор)

5

Кой продукт има по-кисел вкус

6

Посочете физеологичните процеси протичащи при съхраняване на хранителни продукти (може да посочите повече от един верен отговор)

7

Посочете кой от метододите е за съхранение на принципа на анабиоза

8

Основният белтък в млякото е :

9

В млечнокиселата ферментация участва въглехидрата

10

При физическото зреене на сметаната се прилага заквасване с ароматообразуваща киселина

11

Топените млечни масла съдържат вода до 1% :

12

Кравето масло се съхранява до 6 месеца при tо :

13

Замразяването на месото трябва да протича :

14

Охладеното свинско месо се съхранява при температура = 0 -2 Cо до...

15

Посочете суровосушените местни продукти (може да посочите повече от един верен отговор)

16

Малотрайните колбаси имат водно съдържание.

17

Как се нарича уредът за преснотата на яйцата.

18

Коя от посочените белтъчини в яйцето има бактерицидни свойства:

Резултати от теста

Верни ( от общо въпроса)
Грешни ( грешни и без отговор)
Време