00:00:00

Тест по Технология на кулинарната продукция за ученици от 11-ти клас

1

Тъмна брашнена запръжка се получава, като брашното се загрее в мазнина при:

2

Оризът се вари до полуготовност при съотношение на водата:

3

Печенето на мусаки се извършва при температура:

4

Кой от изброените сосове се приготвя със брашнена запръжка:

5

Kулинарните коктейли се приготвят със:

6

Студените сосове се поднасят при температура:

7

Апарел е:

8

 За да желира булиьонът трябва да съдържа глутен най-малко:

9

 Яхниите са ястия които се приготвят със:

10

Какво означава "бенмари"?

11

11. Гаспачо е студена супа от:

Резултати от теста

Верни ( от общо въпроса)
Грешни ( грешни и без отговор)
Време