Закони на привличането

Закони на привличането

Добавен от

22 May 2010

(0 рейтинга)

Закони на привличането

 

И вие, като всяка евина щерка, искате мъжете да ви харесват. Затова пазите диети, гримирате се изискано, ходите редовно на фризьор, купувате пагубни за финансите си, но пък ефектни тоалети... И не спирате да се чудите защо адамовците не ви обръщат внимание, когато дефилирате пред тях във вечерна рокля, но Ви спират на улицата и ви искат телефона, когато се връщате от кварталния магазин с бутилка олио и две кофички кисело мляко в ръцете, при това облечена в стари джинси и раздърпан пуловер. Можете да продължите да се чудите или по-често да пазарувате в не особено елегантен вид, но не е ли по-добре най-после да осъзнаете какво прави жените привлекателни и сексапилни. Ако не винаги, то поне в очите на любимия.

Езикът на тялото

■ Зрителен контакт

Бързият поглед, отправен към някого, означава, че е предизвикал интереса ви, продължителното вглеждане пък подсказва вашето желание да пофлиртувате. За нищо на света обаче не гледайте „на верев" - ще ви възприемат като агресивна и леко отблъскваща хищница.

Докосване до дрехата

 Когато прокарвате длан по полата си или докосвате шалчето на врата си, вие насочвате погледа на вашия събеседник в нужната посока. Правете това ненатрапчиво и не твърде често - прекалено голямото внимание, което обръщате на облеклото си, може да бъде изтълкувано като проява на егоцентризъм и безразличие към околните.

Отразяване

За да установите по-бърз контакт, заемете позата на човека, с когото разговаряте. Но в никакъв случай не се правете на клоун, т. е. „отразявайте" само красивите движения. И не забравяйте искрената усмивка.

Игривата грива

Косата ви трябва да бъде чиста, здрава, грижливо поддържана и блестяща. Цветът и дължината нямат значение - спомнете си какъв сексапил излъчваше късо подстриганата

Деми Мур във филма „Привидение". Колкото до прическата, казват познавачите, и тя не е задължителна. Косата може да изглежда много добре веднага след като е измита и оставена да изсъхне на стайна температура. Стига да е оформена безупречно.

 

 


Това, което не се вижда
„Само жените, които носят красиво бельо, се чувстват обаятелни и сексапилни", твърди прочутата дизайнерка Шантал Томас. Ето какво отговаря тя на най-често задаваните й въпроси.
Какво бельо да сложа, когато отивам на работа в сив костюм и бяла риза?
„Контрастно по цвят. Под бялата риза черният или ярко розов сутиен стоят колкото предизвикателно, толкова и ефектно. Аз самата винаги нося синьо-черен сутиен под белите си шемизети."

 

А ако вечерта трябва да съм на коктейл, на ресторант, на някакво официално събитие?

„Изберете бельо, което не трябва да криете, а, напротив - да демонстрирате. Например сутиен от красиви дантели или с презрамки, бродирани с кристали. И сменете чорапогащите с чорапи с жартиери."

В какво да спя?

„Отдайте предпочитанията си на коприната -имам предвид копринена пижама или комбинезон. А за най-специалните случаи се сдобийте с нещо, което мога да опиша само с две думи  - черно и дантелено."

 

Последната капка

Уханието, което повишава самочувствието ви, ще ви помогне да се държите по-разкрепостено, твърди Морис Русел, създал парфюма Insolence на Guerlain. Най-добре заложете на цветните, дървесни и подправъчни нотки. Главното е ароматът да харесва на вас самата и да съответства на излъчването ви. Но колкото и да е изискан или прочут, не слагайте някой класически парфюм, създаден преди много години - той може да на-помни на мъжа до вас за неговата майка или - не дай си боже, за баба му."

Поглед отстрани

Мъжете и жените възприемат както света, така и представителите на противоположния пол по съвсем различен начин.

 

Косата

ТЯ често я прибира в свободен кок на тила, но нарочно оставя отделни кичури да падат небрежно върху лицето й.

ТОЙ би предпочел да разпусне гривата си -като в реклама за шампоан.

Лицето

ТЯ подчертава скулите си с руж в розово-златист цвят.

ТОЙ почти не забелязва това.

Очите

ТЯ използва очна линия с асфалтов цвят в комбинация с кафява спирала, издължаваща миглите.

ТОЙ харесва черните, гъсти ресници.

Устни

ТЯ най-често слага безцветен гланц.

ТОЙ винаги обръща внимание на жените с ярко червени устни.

Обувки

ТЯ ходи с ниски пантофки.

ТОЙ иска да я види на високи тънки токове.

Аксесоари

ТЯ не се разделя с черната си чанта.

ТОЙ харесва мрежести чорапи.

 

„Жените с висока самооценка се чувстват по-привлекателни.”

 

 

 

Закони на привличането

Коментари