Прическите, който ни правят по-слаби

Прическите който ни правят по-слаби

Добавен от

18 Feb 2010

(0 рейтинга)

Прическите, който ни правят по-слаби

 

Опитвате се да свалите няколко килограма и изцяло сте се отдали на тази цел – намалявате въглехидратите, правите упражнения, водите си дори дневник за храненията. Със сигурност тези усилия ще бъдат възнаградени, но какво можете да направите междувременно, за да изглеждате по-слаби и да получите изключително важната мотивация? Ето ви малко идеи за прическа, която ще направи визуално да изглеждате по-слаба?

 

В каква форма сте? Когато търсите подходящата прическа, която да ви направи да изглеждате по-слаби, първото нещо, което трябва да имате предвид е формата на лицето ви. Кръглите лица са приблизително толкова широки, колкото и дълги... и ако сега се погледнете в огледалото, може би ще откриете, че лицето ви вероятно е по-кръгло, отколкото бихте желали.

 

Но независимо дали лицето ви е кръгло, квадратно, правоъгълно или сърцевидно, целта обикновено е една и съща: да накарате лицето си да изглежда с овална форма – дълго 1 път и половина повече, отколкото широко и с челюст леко по-тясна от челото.

 

Бъдете хитри Специалистите твърдят, че правилната подстрижка може да излъже представата на мозъка и да направи лицето ви да изглежда по-слабо. Подстригването на етажи е ключът за постигането на този ефект, а има и някои прически, които трябва да избягвате – най-вече късото подстригване.

 

Стилистите препоръчват да не си правите нищо късо, никакви широки и бухнали прически, но пък да пуснете няколко кичура като страничен бретон, които да прикриват част от бузите и брадичката. Косата трябва да стига някъде до под ухото и над рамото. Подстрижка на една страна също би помогнала да се прикрие кръглата форма на лицето. Фризьорите също така отбелязват, че прическа с пригладена към главата коса създава илюзията за по-слабо лице. Друг начин да създадете представата за издължено лице е като добавите малко височина на върха на косата, но не прекалявайте. Избягвайте рошавите бухнали прически от осемдесетте години.

Стилистите специално предупреждават жените с кръгли лица да избягват равните бретони, закриващи цялото чело. Това обаче не значи, че задължително трябва да избягвате бретоните като цяло. Почти всяко лице, с каквато и форма да е, изглежда добре с малко бретон.

 

Боядисайте косата Като добавка към една хубава прическа експертите препоръчват да си изберете креативни нюанси за кичурите на косата ви, които също да допринесат за по-слабото изражение на лицето. Контрастът е добра идея, защото създава сянка, а тя от своя страна създава впечатление за слабост.

 

Подбирайте правилните продукти Друго нещо, което трябва да имате предвид, ако искате да накарате лицето си да изглежда по-слабо, е какви продукти използвате за измиване и оформяне на косата си. Продуктите са от голямо значение за поддържане на външния ви вид. Не можете просто да се събудите, да си изсушите косата и да си мислите, че ще изглежда добре цял ден.

 

Правилните спрейове, гелове и кремове могат да поддържат косата ви в най-хубавия й вид като придават обем, където е нужен, и като приглаждат някои неравни участъци.

 

Не забравяйте, че аксесоарите за коса – от шноли до барети, от ластици до пръчици – също могат да ви помогнат да поддържате вида си като добавят малко индивидуалност.

 

И накрая, не си мислете, че да имате лице с кръгла форма автоматично означава, че не сте толкова привлекателка като всички останали. Някои от най-блестящите жени в света – Рене Зеуегър, Камерън Диаз, Кейт Уинслет, Катрин Зита Джоунс, Дрю Баримор, Кристина Ричи – са с кръгли лица. Можете да сте сигурни, че всички те са се научили как да подбират най-подходящите прически, грим и дрехи, за да поддържат имиджа си. И както доказват тези жени, няма една определена прическа, която да е подходяща за кръглите лица – имате разнообразни опции.

 

Поставете си за цел да постигнете баланс и пропорции и с няколко проби и грешки ще намерите прическата, която ви подхожда най-много.

Прическите, който ни правят по-слаби

Коментари