Въпросите, които ще видиш в теста:

 1. Към най-малкото двуцифрено число, записано с еднакви цифри прибавете произведението на най-голямото едноцифрено число и числото 6 . Получихте:
 2. Кучето Джаф живее в къщичка, като тази на чертежа. Джаф е на толкова години, колкото е сборът от броя правоъгълниците и триъгълниците, от които е изградена къщичката му. На колко години е Джаф?
  test matematika 2 klas
 3. Асен има колекция от 39 картички, 27 от които са с Батман, а останалите - със Супермен. Ако подари половината от картичките със Супермен на своя приятел, колко картички ще му останат?
 4. Второкласник отворил книга и забелязал, че сборът от числата на лявата и дясната страница е 21 . Намерете произведението от цифрите на тези страници .
 5. В час по физкултура второкласниците се строили в две редици един до друг по права линия. Разстоянието между всеки 2 съседни ученика в редица е 1м, а във всяка от редиците разстоянието от първия до последния е 10 м. Колко са учениците във този клас?
 6. С цифрите 2, 4, 6 и 8 запишете двуцифрени числа, при които цифрата на единиците е по – голяма от цифрата на десетиците. Колко е разликата на най-голямото и най-малкото от тези числа?
 7. В магазин за цветя в края на деня останали общо 24 рози и карамфили. Ако знаете, че розите са 3 пъти по-малко от карамфилите, отговорете колко карамфила са останали ?
 8. Всички ученици от ІІа клас взели участие в тържеството за края на учебната година. Яна и Иво били водещи. 10 деца рецитирали стихотворения, 10 деца пеели песни, 8 деца участвали и в рецитала на стихотворения, и в пеенето, а други 10 деца танцували. Колко са учениците във ІІа клас ?
 9. Мая подрежда своите кукли и мечета, и камиончетата на братчето си в кутии.За да ги открива по- лесно е поставила следните етикети върху всяка от тях:
  test matematika 2 klas
  Така се разсеяла, докато подреждала, че накрая нито един надпис не отговарял на съдържанието на кутията. Какво е поставила Мая в кутията на братчето си ( с етикет "камиончета") ?
 10. За 1-ви юни пет деца си купили общо 19 балона. Някои от децата си купили по 5 балона, а останалите по 3 балона. Колко от децата са си купили по три балона?

Тест от математическо състезание за 2-ри клас XIII

Задачи за подготовка за математически състезания 2 клас. Задачите могат да се паднат на състезания.

Информация и рейтинг

Дата: 2012-12-03 01:58:59
Предмет: Математика
Предназначен за: Ученици от 2 клас
Въпроси: 10 въпр.
Сподели:

Публикуван от

legolas