Тест от математическо състезание за 2-ри клас X

Задачи за подготовка за математически състезания 2 клас. Задачите могат да се паднат на състезания.

Информация и рейтинг

Дата: 2012-12-03 01:56:07
Предмет: Математика
Предназначен за: Ученици от 2 клас
Въпроси: 10 въпр.
Сподели:

Публикуван от

legolas

Въпросите, които ще видиш в теста:

 1. Стойността на израза 22-2:2+2 .2-2 е:
 2. Квадратът на чертежа е съставен от 9 еднакви квадратчета, всяко от които има обиколка 8 см. Колко сантиметра е обиколката на големия квадрат?
  test matematika 2 klas
 3. Открийте зависимостта , по която са подредени числата в таблицата и посочете числото, което трябва да е на мястото на въпросителния знак?
  matematika 2 klas
 4. На масата има четири пакетчета с бонбони. В първото има един бонбон, а във всяко следващо с два бонбона повече от предходното. Кои две пакетчета трябва да вземете, за да сте сигурни, че сте получили точно половината от всички бонбони?
 5. Летва , дълга един метър е разрязана на парчета по 10 см.За едно разрязване са необходими 3 минути . За колко минути е разрязана цялата летва ?
 6. Иван и Стефан имат общо 5 топчета.Стефан и Петър имат общо 8 топчета.Петър и Иван имат общо 7 топчета. Колко топчета имат трите момчета общо ?
 7. В зоопарка клетките на щраусите и зебрите са една до друга. Милка преброила , че животните са 6, а краката им -20 . Колко са щраусите ?
 8. Сборът от годините на Асен и Петър сега е 25 . Преди 1 година Асен е бил на 11 години. На колко години ще дъде Петър след една година?
 9. Мария получила за рождения си ден цветя. На въпроса колко цветя е получила, тя отговорила: „Получих червени и жълти рози и червени карамфили. Червените цветя са 16, розите са 11 и 7 са червените рози.” Колко цветя всичко е получила Мария?
 10. Намерете най-малкото двуцифрено число, сборът от цифрите на което е с 4 по-малък от сбора на най-голямото двуцифрено число , записано с различни цифри.