Тест по счетоводство

Тест по счетоводство. Въпросите имат само един верен отговор.

Информация и рейтинг

Дата: 2021-05-07 13:52:47
Предмет: Счетоводство
Предназначен за: Студенти от 3 курс
Въпроси: 19 въпр.
Сподели:

Публикуван от

admin

Въпросите, които ще видиш в теста:

  1. При първоначално признаване биологичните активи се признават по:

  2. След първоначално признаване нематериалните активи се оценяват по:

  3. Предприятията определят праг на същественост, под който придобитите активи се признават като текущ разход

  4. Съгласно Закона за счетоводството във финансовите отчети на предприятия, които не са бюджетни предприятия, активите и пасивите се класифицират и представят при условията и реда

  5. Съгласно Закона за счетоводството при кои от следните показатели в групата, предприятието майка не е задължено да изготвя консолидиран финансов отчет:

  6. Съгласно Закона за счетоводството юридическо лице, което наруши изискванията за съхраняване на счетоводна информация се наказва с глоба в размер от:

  7. Разходите по заеми, които могат пряко да се отнесат към придобиването, строителството или производството на отговарящ на условията актив:

  8. Съгласно Закона за счетоводството, когато предприятие се прекратява чрез преобразуване, носителите /хартиен и/ или технически/ на счетоводна информация:

  9. Съгласно изискванията на Закона за счетоводството документите за данъчен контрол се съхраняват в предприятието в срок до:

  10. Когато бизнес комбинация обхваща повече от една сделка на размяна, например, когато се постига поетапно чрез последователна покупка на акции, цената на бизнес комбинацията е: