Тест по информатика за 4-ти курс върху MS Project

Тематичен тест по информатика за студенти от 4-ти курс върху MS Project. Съдържа 19 въпроса, всеки от които има само един верен отговор.

Информация и рейтинг

Дата: 2021-04-21 09:30:37
Предмет: Маркетинг
Предназначен за: Студенти от 4 курс
Въпроси: 19 въпр.
Сподели:

Публикуван от

admin

Въпросите, които ще видиш в теста:

  1. Желаете да добавите ред най-отгоре на плана на проекта, така че да свива или сумира цялата информация под нея. Кой е най-лесния начин да направите това?

  2. Желаете бързо да видите само задачите и ключовите задачи в плана на проекта (без фазите). Кой е най-лесния начин да направите това?

  3. Имате задача, разпростираща се 5 дни в Duration, има само един назначен ресурс и съставена от 40 часа планирана работа. Поради промяна в датата на доставката разбирате, че Ви е нужно да завършите задачата за 3 или по-малко дни. Имате допълнителен ресурс от състава, който може да помогне в задачата. Как трябва да конфигурирате тази задача преди добавяне на втория ресурс?

  4.  Имате ресурс от състава Ви, достъпен само 50% от времето. Тя е отговорна за работата само по задача идната седмица. Първоначалното очакване за работа по тази задача било 20 часа. Тя току що Ви информира, че на база ново открита информация, задачата всъщност ще отнеме 30 часа количество работата да завърши. Няма кой да помага в тази задача. Как трябва да конфигурирате тази задача преди да промените работата?

  5.  Кои 5 полета се копират когато записвате базовата рамка?

  6.  Току що сте променили продължителността на задача във фазата на изпълнение на проекта Ви и тогава забелязвате, че текущата финална дата на проекта се е променила. Какво най-вероятно предизвиква това?

  7.  Кой е най-лесния начин да се покажат само ключовите задачи и обобщаващите задачи в плана на проекта Ви?

  8. Щракате върху изгледа Resource Sheet и забелязвате, че едно от имента на ресурсите се появява в червено. Какво означава това?

  9.  Желаете да видите списък със всички ресурси и задачите към които те са назначени. Кой изглед най-добре показва тази информация?

  10.  Управлявате проект и добавяте нова столова в стара сграда. Водопроводчика има задача да инсталира водопроводната инсталация. Електротехника има задача да инсталира електричеството. И двете задачи имат продължителност от по 5 дни всяка. Първоначалния план бил да имате завършена водопроводна инсталация, преди да инсталирате електричеството. Обаче искате да съкратите цялата продължителност на тези две задачи, така че говорете и с електротехника и с водопроводчика. Решава се, че електротехника може да започне работата си 2 дни преди водопроводчика да е завършил. Как вихте променили вашия план?