Счетоводство на предприятието

Теста е предназначен за проверка на входното ниво на ученици от 11. клас. Може да се ползва и като изходящ за 10. клас. Повечето въпроси имат само един верен отговор.

Информация и рейтинг

Дата: 2020-12-14 13:14:32
Предмет: Счетоводство
Предназначен за: Ученици от 11 клас
Въпроси: 13 въпр.
Сподели:

Публикуван от

admin

Въпросите, които ще видиш в теста:

  1. Основният капитал на предприятието се намалява при:

  2. След получено съгласие от доставчик, задължение в размер на 2 700 лв. е отнесено в увеличение на основния капитал на предприятието. Счетоводната статия е:

  3. Бракувана е напълно амортизирана производствена машина с отчетна стойност 2 400 лв., което е отразено по дебита на сметка:

  4. Безвъзмездно получената и заприходена компютърна техника, за което няма предварително поставени условия, е отчетена по дебита на сметка 203 Компютърна техника и по кредита на:

  5. Предприятие, регистрирано по ЗДДС, е закупило производствена машина. В цената на придобиване на машината се включват:

  6. Продаден е стопански инвентар съгласно фактура с начислен ДДС. Сумата не е платена от клиента. Счетоводната статия е:

  7. Безвъзмездно полученият и заприходен лиценз за производство на безалкохолни напитки (под формата на финансиране), е осчетоводен със следната статия:

  8. Инвестиции в асоциирано предприятие съществуват:

  9. При влагане в стопанската дейност материалите пренасят:

  10. Във връзка с доставката на материали са извършени товаро-разтоварни работи от външно предприятие, платени в брой, които са отразени чрез следната статия.