Тест по финансови отчети

Теоретичната част от изпитен тест по финансови отчети. Към нея има и част, в която се решават конкретни задачи. Всички въпроси от теста имат само един верен отговор.

Информация и рейтинг

Дата: 2020-11-09 17:58:31
Предмет: Счетоводство
Предназначен за: Студенти от 4 курс
Въпроси: 9 въпр.
Сподели:

Публикуван от

admin

Въпросите, които ще видиш в теста:

  1. Каква е целта на финансовите отчети?

  2. Кой от следните потребители се интересува от информация дали дължимите суми ще се платят при настъпване на падежа?

  3. Кога една статия, която отговаря на определението за някой от елементите на финансовите отчети, трябва да бъде призната?

  4. Предприятие заплаща 30 000 лв на районна болница в близост до него срещу условието, че болницата ще обслужва приоритетно служителите на предприятието в случай на тяхно заболяване. Посочете какъв елемент ще признаете във финансовия отчет?

  5. Кои от следните активи се класифицират като текущи: 1. Стоки, държани за продажба; 2. Tърговски вземания, които се очакват да бъдат реализирани в рамките на следващите 12 месеца; 3. Материални запаси, които се очаква да бъдат употребени в нормалния оперативен цикъл на дружеството в рамките на следващите 18 месеца.; 4. Парични средства, които са базирани и в рамките на следващите 12 месеца не могат да бъдат използвани от дружеството за уреждане на негови задължения

  6. По разплащателна сметка на предприятието са постъпили 30 000 лв авансово плащане от клиент за бъдеща доставка на готова продукция. Как ще представите това парично постъпление в Отчета за паричните потоци?

  7. При съставяне на счетоводна политика, изискването на оценката на материалните запаси по по-ниската измежду себестойността и нетната реализуема стойност е проявление на принципа на :

  8. При съставяне на счетоводната политика, изискването за отчутане на притежаваща сграда, отдадена под наем за 20 години като инвестиционен имот, е притежател на приципа на :

  9. 10. Как се нарича базата за оценка на активите, съгласно която същите се отразяват по сумата в парични средства, която би могла да бъде получена от предприятието при продажба на актива и при нормалното му използване по предназначение?