00:00:00

Тест по Анализ и контрол на храните III

1

Резултатите от пробите за наблюдение процеса на отцеждане на несвързаната вода по време на охлаждането и резултатите от определяне на водното съдържание на замразените и бързо замразените пилета се записват и съхраняват в продължение на:

2

Проверка на количеството на несвързаната вода в птичите трупове в птицекланицата се извършва минимум:

3

Несвързаната вода не трябва да бъде повече от:

4

Проби за определяне съдържанието на несвързана вода в птиче месо чрез капков или химически тест се вземат най-малко:

5

Окачествяването, класификацията и съхраняването на птиче месо и разфасовки се контролират от длъжностни лица, упълномощени от:

6

Единна информационна система с данни за средните продажни цени на неразфасовани, замразени птичи трупове клас “А”, без вътрешности, по птицекланици и общо за страната се поддържа в:

7

Средна за страната седмична продажна цена на неразфасовани замразени птичи трупове клас “А” в левове за 100 кг без ДДС се изчислява в ………. и се докладва на Европейската комисия:

8

При свободния начин на отглеждане на отглеждане най-малко през половината от живота си птиците са имали достъп до чист въздух и покрита с растителност площ, която е не по-малко от:

9

За проверка на действителното съдържание на опаковките се използва формулата:

10

Допустимото отрицателно отклонение за птиче месо при заготовки до 1100 г е:

11

Допустимото отрицателно отклонение за птиче месо при заготовки от 1100 до 2400 г е:

12

Допустимото отрицателно отклонение за птиче месо при заготовки над 2400 г е:

13

Минималната маса нето на черния дроб от гъски и патици е както следва:

14

Окачествяването на птичи субпродукти се регламентира от:

15

Месото и субпродуктите от домашни птици се предлагат опаковани в:

Резултати от теста

Верни ( от общо въпроса)
Грешни ( грешни и без отговор)
Време