00:00:00

Тест по информатика за 4-ти курс върху MS Project

1

Желаете да добавите ред най-отгоре на плана на проекта, така че да свива или сумира цялата информация под нея. Кой е най-лесния начин да направите това?

2

Желаете бързо да видите само задачите и ключовите задачи в плана на проекта (без фазите). Кой е най-лесния начин да направите това?

3

Имате задача, разпростираща се 5 дни в Duration, има само един назначен ресурс и съставена от 40 часа планирана работа. Поради промяна в датата на доставката разбирате, че Ви е нужно да завършите задачата за 3 или по-малко дни. Имате допълнителен ресурс от състава, който може да помогне в задачата. Как трябва да конфигурирате тази задача преди добавяне на втория ресурс?

4

 Имате ресурс от състава Ви, достъпен само 50% от времето. Тя е отговорна за работата само по задача идната седмица. Първоначалното очакване за работа по тази задача било 20 часа. Тя току що Ви информира, че на база ново открита информация, задачата всъщност ще отнеме 30 часа количество работата да завърши. Няма кой да помага в тази задача. Как трябва да конфигурирате тази задача преди да промените работата?

5

 Кои 5 полета се копират когато записвате базовата рамка?

6

 Току що сте променили продължителността на задача във фазата на изпълнение на проекта Ви и тогава забелязвате, че текущата финална дата на проекта се е променила. Какво най-вероятно предизвиква това?

7

 Кой е най-лесния начин да се покажат само ключовите задачи и обобщаващите задачи в плана на проекта Ви?

8

Щракате върху изгледа Resource Sheet и забелязвате, че едно от имента на ресурсите се появява в червено. Какво означава това?

9

 Желаете да видите списък със всички ресурси и задачите към които те са назначени. Кой изглед най-добре показва тази информация?

10

 Управлявате проект и добавяте нова столова в стара сграда. Водопроводчика има задача да инсталира водопроводната инсталация. Електротехника има задача да инсталира електричеството. И двете задачи имат продължителност от по 5 дни всяка. Първоначалния план бил да имате завършена водопроводна инсталация, преди да инсталирате електричеството. Обаче искате да съкратите цялата продължителност на тези две задачи, така че говорете и с електротехника и с водопроводчика. Решава се, че електротехника може да започне работата си 2 дни преди водопроводчика да е завършил. Как вихте променили вашия план?

11

 Вие сте във фазата на изпълнение на проекта Ви и тъкмо правите промени по плана. Отивате на изгледа Resource Usage и откривате, че ресурса, който е изцяло посветен на състава Ви сега е извънредно разпределен, защото ще работи по две задачи по едно и също време. Кое от следното НЕ е опция за премахване на това извънредно разпределяне?

12

Вие сте във фазата на изпълнение на проекта Ви и тъкмо променяте продължителността на няколко задачи. Сега забелязвате,че текущата крайна дата е минала крайната дата, обещана на клиента. Записали сте базовата рамка на проекта преди да е започнала фазата на изпълнение на проекта и искате да видите коя/и задача/и са предизвикали крайната дата да премине вашата цел. Кой е най-добрият начин да постигнете това?

13

Имате две задачи. Желаете задача Б да започне два дни, след като задача А е завършена. Как ще конфигурирате полето за предшестващата на задача Б?

14

 Имате две задачи. Желаете задача Б да започне по същото време, по-което задача А започне. Как ще конфигурирате полето за предшестващата на задача Б?

15

 Имате две задачи. Желаете задача Б да започне два дни, след като задача А започне. Как ще конфигурирате полето за предшестващата на задача Б?

16

Искате да ползвате календар в проекта. Много работни ресурси по проекта работят на различни смени. Желаете да осигурите, че проекта може да се съгласува към временните разписания на доставчиците Какво трябва да направите?

17

Създавате план на проект и имате да свържете две задачи. Искате да осигурите, че задача „Определяне на бизнес модела” не е приключила преди да завършите задачата „Определяне стратегията за аутсорсинга”. Как трябва да свържете задачите?

18

Използвате план на проект в MS Project. Искате да видите само тези задачи по които ресурсът Елена работи. Вие сте в изгледа Task Usage. Какво трябва да направите за да достигнете целта?

19

В един проект задачите могат да бъдат три типа - с фиксирана продължителност, с фиксирани модули и с фиксирано количество работа. Какво следва да се разбира под 'фиксиран' когато на задача от графика на проекта се задава един от тези три типа?

Резултати от теста

Верни ( от общо въпроса)
Грешни ( грешни и без отговор)
Време