00:00:00

Тест по финансови пазари и инвестиране на тема "Опции, същност, видове и оценка"

1

Купувачът на Coll potion има?

2

Продавачът на Coll option има?

3

Продавачът на Put Option има?

4

Купувачът на Put опция има?

5

Цената на упражняване е?

6

Американският стил опции могат да бъдат упражнявани?

7

Европейският тип опции могат да бъдат упражнявани?

8

Опционна премия наричаме?

9

Опцията има положителна вътрешно присъща стойност ако?

10

Опцията ще има отрицателна вътрешно присъща стойност ако?

11

Една опция ще има положителна срочна стойност ако?

12

Put option e in the money когато?

13

Продаваме Put option с цена на упражняване 70.00 лева и опционна премия от 5,05. Какъв е дохода за издателя ако пазарната цена на актива е 74.00?

14

Купуваме Coll option с цена на упражняване от 63 лева и премия от 2 лева. Какъв ще бъде доходът на купувача при пазарна цена на актива от 69 лева?

15

Определте дохода за държателя на Coll option, ако цената на упражянаве на опцията е 70 лева, цената на базовия акстив в момента на изтичането на опцията е 80 лева а платена премия е 14 лева?

16

Определте печалбата за държателя на Coll option, ако цената на упражянаве на опцията е 70 лева, цената на базовия акстив в момента на изтичането на опцията е 80 лева а платена премия е 14 лева?

17

Определте печалбата за държателя на Coll option, ако цената на упражянаве на опцията е 70 лева, цената на базовия акстив в момента на изтичането на опцията е 90 лева а платена премия е 14 лева?

18

Определте дохода за издателя на Coll option, ако цената на упражянаве на опцията е 70 лева, цената на базовия акстив в момента на изтичането на опцията е 80 лева а платена премия е 14 лева?

19

Определте печалба за издателя на Coll option, ако цената на упражянаве на опцията е 70 лева, цената на базовия акстив в момента на изтичането на опцията е 80 лева а платена премия е 14 лева?

20

Определте печалба за издателя на Coll option, ако цената на упражянаве на опцията е 70 лева, цената на базовия акстив в момента на изтичането на опцията е 84 лева а платена премия е 14 лева?

21

Определте печалба за издателя на Coll option, ако цената на упражянаве на опцията е 70 лева, цената на базовия акстив в момента на изтичането на опцията е 90 лева а платена премия е 14 лева?

22

Определте дохода за държателя на Put option, ако цената на упражянаве на опцията е 70 лева, цената на базовия акстив в момента на изтичането на опцията е 65 лева а платена премия е 7 лева?

23

Определте дохода за държателя на Put option, ако цената на упражянаве на опцията е 70 лева, цената на базовия акстив в момента на изтичането на опцията е 70 лева а платена премия е 7 лева?

24

Определте дохода за държателя на Put option, ако цената на упражянаве на опцията е 70 лева, цената на базовия акстив в момента на изтичането на опцията е 80 лева а платена премия е 7 лева?

25

Определте печалбата за държателя на Put option, ако цената на упражянаве на опцията е 70 лева, цената на базовия акстив в момента на изтичането на опцията е 65 лева а платена премия е 7 лева?

26

Определте печалбата за държателя на Put option, ако цената на упражянаве на опцията е 70 лева, цената на базовия акстив в момента на изтичането на опцията е 63 лева а платена премия е 7 лева?

27

Определте печалбата за държателя на Put option, ако цената на упражянаве на опцията е 70 лева, цената на базовия акстив в момента на изтичането на опцията е 60 лева а платена премия е 7 лева?

28

Определте дохода за издателя на Put option, ако цената на упражянаве на опцията е 70 лева, цената на базовия акстив в момента на изтичането на опцията е 70 лева а платена премия е 7 лева?

29

Определте дохода за издателя на Put option, ако цената на упражянаве на опцията е 70 лева, цената на базовия акстив в момента на изтичането на опцията е 80 лева а платена премия е 7 лева?

30

Определте дохода за издателя на Put option, ако цената на упражянаве на опцията е 70 лева, цената на базовия акстив в момента на изтичането на опцията е 60 лева а платена премия е 7 лева?

31

Определте печалбата за издателя на Put option, ако цената на упражянаве на опцията е 70 лева, цената на базовия акстив в момента на изтичането на опцията е 70 лева а платена премия е 7 лева?

32

Определте печалбата за издателя на Put option, ако цената на упражянаве на опцията е 70 лева, цената на базовия акстив в момента на изтичането на опцията е 70 лева а платена премия е 7 лева?

33

Определте печалбата за издателя на Put option, ако цената на упражянаве на опцията е 70 лева, цената на базовия акстив в момента на изтичането на опцията е 80 лева а платена премия е 7 лева?

34

Определте печалбата а за издателя на Put option, ако цената на упражянаве на опцията е 70 лева, цената на базовия акстив в момента на изтичането на опцията е 60 лева а платена премия е 7 лева?

35

Определте печалбата за издателя на Put option, ако цената на упражянаве на опцията е 70 лева, цената на базовия акстив в момента на изтичането на опцията е 63 лева а платена премия е 7 лева?

Резултати от теста

Верни ( от общо въпроса)
Грешни ( грешни и без отговор)
Време