00:00:00

Тест по микробиология за 11-ти клас

1

Микроорганизмите, които причиняват заболявания се наричат:

2

Хранителни отравяния е термин, който се употребява за заболявания предизвикани от микробиологични, биологични и химични замърсители на храната. За тях НЕ е вярно, че:

3

Към хранителните инфекции НЕ можем да отнесем:

4

Имунитета, който се формира в процеса на развитието на организма в продължение на целия му живот се нарича:

5

Причинители на коремния тиф и паратиф А и В са бактерии от:

6

Кое изискване НЕ може да се отправи към промишлените МО?

7

Млечнокиселата ферментация НЕ се използва при производството на:

8

Хранителните интоксикации възникват при консумирането на хранителни продукти, които съдържат:

9

Осмотичното налягане на средата има важно значение за развитието на микроорганизмите. То се определя от:

10

Микроорганизмите, които си развиват при ниски оптимални температури се наричат:

Резултати от теста

Верни ( от общо въпроса)
Грешни ( грешни и без отговор)
Време