00:00:00

Тест по хотелиерство за студенти от 3-ти курс

1

Материално-техническата база на хотелиерството включва:

2

В зависимост от технологичната им характеристика, заведенията за пребиваване се класифицират като:

3

Според продължителността на експлоатационния период хотелът може да бъде:

4

На териториянта на къмпинга се оформят зони за:

5

Специализираните хотели, които притежават конюшна за конете на туристите са:

6

Методите на управление могат да бъдат:

7

Елементи на длъжностната характеристика са:

8

Стандартът за качество на извършената услуга включва:

9

В структурата на преден офис се включват:

10

Резервационните системи в хотела могат да бъдат:

11

Непосредствената продажба на легловата база може да се извърши:

12

В посрещането на гостите участват:

13

Гостът може да заплати ползваната услуга с:

14

Съвременното перално сторанство към хотела трябва да има възможност за:

15

Камериерският сервизен блок в големите хотели включва:

16

Технологията на камериерското обслужване включва етапите:

17

В утвърдената в България класификация на средствата за подслон и местата за настаняване се включват:

18

Спортно-оздравителните услуги могат да включват:

19

Към групата на средствата за подслон и местата за настаняване не се отнасят:

20

Основни услуги в хотела са:

21

Вилите и туристическите селища са:

22

Общинската администрация на дадено населено място има право да категоризира:

23

Целевите функции на персонала в хотела включват:

24

Основните статистически принципи на организационната структура са:

25

В състава на блока за нощувка се включват:

26

Ръководители, които отделят ½ от времето си за за контакти с подчинени и за външни контакти са подходящи за:

27

Обслужващия персонал в хотела включва:

28

Функциите на управлението включват:

Резултати от теста

Верни ( от общо въпроса)
Грешни ( грешни и без отговор)
Време