00:00:00

Поведение на лихвените проценти

1

Ако богатството нараства, търсенето на акции _____ и търсенето на дългосрочни облигации _____.

2

Ако очакваната възвръщаемост на акциите на фирма А се повиши от 3% на 6%, а възвръщаемостта на акциите на фирма Б се повиши от 6% на 12%, тогава очакваната възвръщаемост от държането на акциите на фирма А _____ спрямо акциите на фирма Б и търсенето на акциите на фирма А _____.

3

Ако цените на жилищата се очаква изведнъж да се повишат, тогава, при равни други условия, търсенето на жилища ще _____ и търсенето на съкровищни бонове ще _____.

4

Когато се очаква силен спад на пазара на акции, кривата на търсене на облигации се измества _____ и лихвените проценти _____.

5

Ако очакваната възвръщаемост от американските съкровищни облигации се понижи от 8% на 7% и очакваната възвръщаемост на корпоративните облигации се понижи от 10% на 8%, тогава очакваната възвръщаемост на корпоративните облигации _____ спрямо американските съкровищни облигации и търсенето на корпоративни облигации _____.

6

При постоянна очаквана възвръщаемост от облигациите нарастването на очакваната възвръщаемост от обикновените акции ще _____ търсенето на облигации, като измести кривата на търсене _____.

7

Очакваните по-високи лихвени проценти в бъдеще _____ търсенето на дългосрочни облигации днес и изместват кривата на търсене на облигации _____.

8

Ако измененията на лихвените проценти станат по-малки, тогава, при равни други условия, търсенето на акции _____ и търсенето на дългосрочни облигации _____.

9

Ако цената на златото стане по-силно променлива, тогава, при равни други условия, търсенето на акции ще _____ и търсенето на антики ще _____.

10

Когато облигациите станат по-широко търгувани и като следствие от това пазарът им стане по-ликвиден, кривата на търсене на облигации се измества _____ и лихвените проценти _____.

11

Нарастването на очаквания темп на инфлация ще _____ очакваната възвръщаемост от облигациите спрямо възвръщаемостта на _____ активи.

12

Факторите, които повишават търсенето на облигации, включват:

13

Факторите, които понижават търсенето на облигации, включват:

14

При равни други условия:

15

При равни други условия вие ще се по-малко склонни да купите американски съкровищни облигации, ако

16

Теорията за търсенето на активи представлява рамка за определяне на факторите, които изместват кривата на търсене на облигации. Тези фактори включват промените в

17

Факторите, които могат да изместят кривата на предлагане на облигации надясно, включват:

18

Когато се очаква темпът на инфлация да се повиши, лихвените проценти ще _____; този резултат е известен като _____.

19

Когато цената на една облигация е по-ниска от равновесната цена, тогава е налице свръх _____ на облигации и цената ще _____.

20

Когато лихвеният процент по една облигация е по-нисък от равновесния лихвен процент, на пазара на облигации ще има свръх_____ и лихвеният процент ще _____.

21

Когато се изменя лихвеният процент

Резултати от теста

Верни ( от общо въпроса)
Грешни ( грешни и без отговор)
Време