00:00:00

Тест от математическо състезание за 2-ри клас

1

Пресметнете: 19 + 18 + 17 + 16 + 15 + 14

2

С помощта на цифрите 5, 2 и 8 запиши всички двуцифрени числа, в които няма еднакви цифри. Те са:

3

Намерете неизвестното събираемо: х + (56 – 17) + 18 = (75 – 18) + 19

4

Кое от неравенствата не е вярно?

5

Петър и Радо имат общо 24 колички. Радо и Йордан имат общо 26 колички, а тримата заедно имат 32 колички. Колко колички има Радо?

6

Броят на яйцата, които баба Иванка боядиса за Великден, се записва с двуцифрено число. Яйцата могат да се разделят поравно между трима, петима и шестима, но не и между четирима. Колко са яйцата?

7

Ася боядиса яйчица. Три по пет – в червено, четири по четири – в зелено, седем от яйцата са сини, а останалите 8 са само с картинки. Счупила две по две от всеки вид. Колко здрави яйца са останали?

8

В математическо състезание участвали Марин, Ангел, Валери и Григор. След отчитане на резултатите се оказало, че Валери се класирал на следващото място след Григор, но не бил преди Ангел. Марин бил след Валери. Четиримата заедно заели първите 4 места в класирането. Как са се класирали четирите момчета?

9

Бедрото на равнобедрен триъгълник е 2 пъти по-голямо от третата му страна, която е 5 см. С колко сантиметра обиколката на този триъгълник е по-голяма от обиколката на равностранен триъгълник със страна 8 см?

10

В две кутии има по 26 сладки. Рая взела няколко сладки от първата кутия. По-късно Мая взела от втората кутия толкова сладки, колкото останали в първата. Колко сладки са останали общо в двете кутии?

11

За да направи козунак за Великден баба Гинка купила 1 пакет брашно за 2 лева, 8 яйца по 9 стотинки едното, 1 пакет захар за 3 лева и бакпулвер за 28 стотинки. Дала банкнота от 20 лева. Колко лева са и върнали?

12

В една клетка има няколко зайчета. Иван преброил, че общо ушите и крачетата на зайчетата са 36 . Намерете броя на зайчетата.

13

Момче донесло вкъщи орехи. Половината от орехите дало на сестра си, половината от останалите дало на по-малкото си братче, а за него останали 20 ореха. Колко ореха всичко е донесло момчето?

14

Едно дърво е високо 15 м. По него една маймуна се изкачвала всеки ден по 5 м, а нощем слизала надолу по 4 м. На кой ден маймуната ще достигне върха на дървото?

15

На мястото на буквите поставете числа, така че сумата по всеки ред, колона и по двата диагонала да е едно и също число. Кое число трябва да се постави на мястото на буква "Е"?
(За да намериш "А" започни така: А + 4 + Б = 16 + 20 + Б ).
test matematika 2 klas

Резултати от теста

Верни ( от общо въпроса)
Грешни ( грешни и без отговор)
Време