Тестове 1-10 от 20

13въпр.

"Хамлет"

Въпросите от теста са върху трагедията "Хамлет" на Уилям Шекспир и проверяват знанията по произведението. Всички въпроси имат само по един верен отговор.
  • 0
Трудност:
0%
20въпр.

"Робинзон Крузо"

Въпросите от теста са съобразени с учебната програма по БЕЛ за 10 клас. За тяхното решаване са необходими знания за житейския и творческия път на Даниел Дефо, както и знания за съдържанието, композицията, сюжета и героите в романа „Робинзон Крузо”.
  • 0
Трудност:
0%
Гьоте
20въпр.

Гьоте

Тестът е съобразен с учебната програма по БЕЛ за 10 клас. Отговорът на въпросите изисква познания относно основни житейски и творчески моменти за Гьоте, познания относно основните сюжетни и композиционни особености на „Фауст”, както и познания за героите в творбата на Гьоте.
  • 1
Трудност:
80%
Тест по Литература за 10-клас на тема
12въпр.

Тест по Литература за 10-клас на тема "Романтизъм"

Тестът е подходящ за проверка на знанията върху литературното направление Романтизъм в десети клас. Съдържа 12 въпроса, всеки от които има само един верен отговор.
  • 2
Трудност:
44%
Литература. Александър Дюма -
24въпр.

Литература. Александър Дюма - "Граф Монте Кристо"

Тестът съдържа 24 въпроса, свързани с романа на Александър Дюма "Граф Монте Кристо" и епохата на Романтизма. Всички въпроси са затворени и изскват един верен отговор.
  • 0
Трудност:
0%