Материали 1-4 от 4

Микрофлората на прясното и киселото мляко 25 стр.

Микрофлората на прясното и киселото мляко

Млякото е биологична течност, която се синтезира в млечната жлеза на бозайниците през периода на лактацията. То се характеризира с пълноценен състав, необходим за задоволяване биологичните потребности на организма.
the_magicer
0 1 0
 Класификацияиосновна характеристика на видоветеекстремофили - Екстремофили 12 стр.

Класификацияиосновна характеристика на видоветеекстремофили - Екстремофили

Основни типове екстремофилни организми. Естремофили (от лат.Extremus) – е название на организмите (в това число бактерии и микроорганизми), които могат да живеят и да се размножават ...
kitanov99
0 0 0
Млечно кисели бактерии и ферментирани млечни храни 21 стр.

Млечно кисели бактерии и ферментирани млечни храни

От дълбока древност хората използват ферментационните процеси в своя бит и използват техните продукти като храни и напитки, въпреки че не са имали научно обяснение за протичащите процеси...
ndoe
0 2 0
Бактериални инфекции и токсикози 20 стр.

Бактериални инфекции и токсикози

Храните, контаминирани с патогенни бактерии, предизвикват различни заболявания. Някои бактерии, попаднали в хранителни продукти като месо, месни продукти, мляко, млечни продукти, яйца, се размножават и отделят отровни вещества – токсини....
admin
16 3 0