Материали 1-10 от 42

Родният дом пристан за наранената човешка душа 2 стр.

Родният дом – пристан за наранената човешка душа

Заслужил признанието на необикновено чувствителен и най-задушевен лирик в българската поезия, Димчо Дебелянов оставя на поколенията творчество, изключително богато по дълбочина и многообразие на душевни изживявания...
mOn
22 0
Какво тук значи някаква си личност 2 стр.

Какво тук значи някаква си личност ?

Образът на борбата е често срещан в българската литература. Борбата- като символ на свободния дух, на българското. Но в стихотворенията на Никола Вапцаров образът и придобива по-други измерения- откроява се индивидуалната личност, чувствата и емоциите...
ivan40
9 0
Характеристика на Рамадан от разказа Дервишово семе 2 стр.

Характеристика на Рамадан от разказа "Дервишово семе"

Историята на Рамадан от "Дервишово семе" представлява израстване на истинска личност в родов свят – нещо необичайно в това общество, чиято ценност и смисъл на живота е продължаването на рода.
loli
182 3
Японският филм от Валери Петров и моите мисли за съвременното кино 2 стр.

"Японският филм" от Валери Петров и моите мисли за съвременното кино

Това че като не умеем да го разбираме, не го уважаваме, присмиваме му се и го отхвърляме? Или това, че ни показва, че сме се превърнали в бездуховни консуматори, нискокултурни и безчовечни същества?
lubega
63 1
Пътуващият човек в Бай Ганьо 3 стр.

Пътуващият човек в "Бай Ганьо"

След продължителния период на изолация от външния свят и изостаналост спрямо европейските тенденции по време на вековното чуждо владичество, младата българска култура след Освобождението се развива динамично и многопосочно.
loli
29 1