Материали 1-10 от 336

ПРЕДМЕТ МЕТОД И ЗАДАЧИ НА ПОЛИТОЛОГИЯТА 44 стр.

ПРЕДМЕТ, МЕТОД И ЗАДАЧИ НА ПОЛИТОЛОГИЯТА

Политологията е наука за политиката, властта, държавата и нейното управление. Тя е интердисциплинарна наука, която включва в предметен обхват огромен обем от знания за различни исторически епохи, за значими политически събития, за основни политически инст
messi
0 0
КУРСОВА РАБОТА ПО ПОЛИТОЛОГИЯ 8 стр.

КУРСОВА РАБОТА ПО ПОЛИТОЛОГИЯ

При КР по политология темите, пряко или косвено, са свързани с политиката. Което означава, че се отнасят до проблеми, чието решение включва, изисква, невъзможно е без, използване на държавната власт.
messi
0 0
Управлението на Тодор Живков 13 стр.

Управлението на Тодор Живков

След смъртта на Георги Димитров начело на държавата се извеждат Васил Коларов и Вълко Червенков. По времето на тяхното управление продължават процесите на преустройстворо на обществените отношения, стопанството и културната политика.
messi
0 0
Класически теории и подходи либерализъм реализъм неореализъм и др Съвременни теоретични школи и направления 3 стр.

Класически теории и подходи. /либерализъм, реализъм, неореализъм и др./. Съвременни теоретични школи и направления

Политически реализъм (ПР) – Основоположник е американския учен Ханс Моргентау. Представителите на ПР разглеждат МО главно през призмата на силата и конфликтите, които са естествени състояния на МО.
messi
0 0
Логически техники на манипулация и логически пропагандни трикове В усвояването на Европейските фондове от България 7 стр. очаква одобрение

„Логически техники на манипулация и логически пропагандни трикове: В усвояването на Европейските фондове от България.”

Много често в ежедневието си се сблъскваме с пропагандни техники, с манипулации. Най-силно сме повлияни от медийните манипулации и много често дори не се замисляме за това.
messi
0 0
Политически имидж на Никола Груевски 11 стр. очаква одобрение

Политически имидж на Никола Груевски

След известните актъори, певци, модели, политиците са най- обсъжданите и подлежащи на критики публични лица в света, защото те са хората които управляват почти всичко което се случва в страните ни.
messi
0 0
Политика и власт 6 стр.

Политика и власт

Политика Политика има всеобщ характер. Това означава, че засяга всички сфери на обществения живот. Политика има в държавата, в партиите, във всички обществени организации, в семейството. Връзката м/у политика и власт е свързана с обстоятелството, че вл
misha88
0 0