Материали 1-10 от 683

Типове задачи 4 стр.

Типове задачи

Върви яйчар и продава яйца. На първата жена продал половината от яйцата в кошницата и 1 яйце. На втората жена- половината от останалите и 1 яйце и на третата жена – половината от останалите и 1 яйце. С това яйцата се свършили.
messi
0 0
Намиране на неизвестно число 2 стр. очаква одобрение

Намиране на неизвестно число.

Стабилните знания за числата и операциите между тях, както и разбирането на зависимостите между компонентите на аритметичните операции създават условия за осъществяване на ранна пропедевтика на понятията уравнение, неравенство, неизвестна величина, корен
messi
0 0
ДИДАКТИЧЕСКА СИСТЕМА НА ОБУЧЕНИЕТО ПО МАТЕМАТИКА В ПЪРВИ КЛАС В БЪЛГАРИЯ И НА КАЙМАНОВИТЕ ОСТРОВИ 7 стр.

ДИДАКТИЧЕСКА СИСТЕМА НА ОБУЧЕНИЕТО ПО МАТЕМАТИКА В ПЪРВИ КЛАС В БЪЛГАРИЯ И НА КАЙМАНОВИТЕ ОСТРОВИ

Математиката като наука се появява още през 2500г.пр.Хр. Още тогава се забелязва нуждата от броене и измерване и така се поставя началото на устната математика.
messi
0 0
Алгоритми за овладяване на аритметичните действия събиране и изваждане на естествените числа от 100 до 1 000 в трети клас 83 стр.

Алгоритми за овладяване на аритметичните действия събиране и изваждане на естествените числа от 100 до 1 000 в трети клас

За да бъде едно обучение ефективно, е необходимо да се поддържа и развива естественият стремеж на учениците към познание и творчество.
messi
0 0