Материали 1-10 от 872

СССР след Втората световна война до смъртта на Сталин- създаването на съветската свръхдържава хрушчовските реформи 1956-1964 15 стр.

СССР след Втората световна война до смъртта на Сталин- създаването на съветската свръхдържава; хрушчовските реформи (1956-1964).

След Втората световна война нивото на раждаемостта в СССР започва да пада. През 50-те години то е било 25 (на хиляда), а преди войната 31. През 60-те години намаляването на раждаемостта е още по-голямо.
messi
0 0
Праисторически солодобивен център Провадия-Солницата 22 стр. очаква одобрение

Праисторически солодобивен център Провадия-Солницата

Съвременният човек до такава степен е свикнал с удобствата на днешната цивилизация, че много често забравя колко трудно е било в миналото на хората да се сдобият с основни и насъщни храни и суровини, които са били жизненоважни за физическото му оцеляване.
messi
0 0
Пловдив СОЦИАЛНО ПОЛИТИЧЕСКО ИКОНОМИЧЕСКО СЪСТОЯНИЕ 12 стр. очаква одобрение

Пловдив СОЦИАЛНО, ПОЛИТИЧЕСКО, ИКОНОМИЧЕСКО СЪСТОЯНИЕ

Чрез историческия разказ за града Пловдив се включва в общата европейска история като част от различни културни пространства и времена, империи, значими личности, дори Велики нашественици.
messi
0 0
Асеновград Градът в преход Местно развитие и форми на гражданско участие Културата като ресурс 3 стр. очаква одобрение

Асеновград “Градът в преход. Местно развитие и форми на гражданско участие. Културата като ресурс”

Асеновград е известен с многогодишното съжителство на различни етнични общности. Емблематични в миналото са гърци, българи, турци.
messi
0 0