Photoshop

Разместващ се текст6

Разместващ се текст
(0 от 0 гласували)

  Разместващ се текст

В този урок искам да Ви покажа един начин как да постигнете ефекта на разместване на текст и да получите интересен ефект върху него.За начало създайте нов документ със размер 1000x500 pixels и го запълнете с този цвят #f4f4f4.

След това направете някой тъмна линия, за да разделите етажа от стената. С Elliptical Marquee Tool (бърз бутон - M) и направете селекция, както е показано на картинката, която можете да видите по-долу. След това запълнете селектираната зона с черен към прозрачен градиент (бърз бутон - G).Премахнете селекцията с комбинацията от клавиши Ctrl+D и поставете Filter > Blur > Gaussian Blur с същите настройки като тези:


}
Резултатът трябва да е като този:Отиваме към следващата стъпка. Селектирайте с Horizontal Type Tool (бърз бутон - T) и напишете в средата какъвто надпис искате.На по-горната картинка аз използвах шрифт: Aharoni с черен цвят, но може да се използва и Ariel, големината на шрифта може да е различна, аз използвах 194,62 pt, Crisp.
След това поставете Bevel and Emboss и Gradient Overlay на същия лаер.


Създайте нов слой (лаер) над него и го обединете с лаера на текста, за да получите всички лаери в един слой (лаер).
След това трябва да добавим сянка под буквите.
Създайте нов слой под текущия и направете една малка елипсовдна селекция под една от буквите с Elliptical Marquee Tool.
Запълнете селектираната зона с черен цвят и Opacity 70%.

 

Премахнете селекцията чрез комбинацията от клавиши Ctrl+D и натиснете Ctrl+F, за да приложите предишния филтър ефект на този лаер.
След това изберете Filter > Blur > Motion Blur със следните настройки:

  Дублирайте този лаер с Ctrl+J толкова пъти, колкото бикви се нуждаят от сянка, в нашият случаи шест пъти. Доблираните лаери се поставят под всяка буква.
Това е резултатът:


След това отиваме към следващата основна стъпка - да направим нашият текст стъпаловиден.
Отиваме на лаера с текста, избираме инструмента Polygonal Lasso Tool, за да направим селекция като тази, която е показана на картинката по-долу.

  Чрез същата технология повтаряте няколко пъти, за да допиете желаният от вас ефект. Ето го и моят резултат:

  Изглежда интересно, нали? За да завърши ефекта бих искала да добавя един робот, който сякаш движи текста. Разбира се, можете да използвате свои собствени снимки. Така че, отваряме снимката с робора и я копираме към основния ни платно с текст. След това намаляваме снимката малко с Free Transform и нагаждаме снимката така, както ни харесва.

За да завърши урока ние трябва да добавим сянка под краката на робота. Създаваме нов слой под този с робота. След това използваме Lasso Polygonal, селектираме малка част от едното ходило на робора, както в показано по-долу на снимката. След това селектираната част я запълваме с черен цвят и чрез комбинацията от клавиши Ctrl+D премахваме селекцията и натискаме Ctrl+F, отиваме на Filter > Blur > Motion Blur със същите настройки. След нагаждаме сянката според ходилото на робота чрез Free Transform. За по-реалистичен ефект използваме инстумента Smudge Tool (Brush: 10px, Mode: Normal: Strength: 33%) като го използваме върху вече направената сянка.


  За другото ходило създаваме отново нов слой (лаер) и използваме същият метод описан по-горе.

  Това е всичко! Аз съм доволна от резултата, надявам се вие също!

Разместващ се текст

Коментари