Характерът си личи по лицето

Характерът си личи по лицето

Добавен от

05 Jun 2010

(0 рейтинга)

Характерът си личи по лицето


 

Още древните мъдреци са били убедени, че no външността на даден човек се съди за много черти на характера му. Лесно можем да проверим дали е така. Трябва само да се вгледаме в някого, когото познаваме добре.

 

Какво нашепват устните...

  Пухкавите са знак за чувственост и голяма сила на емоциите. Въпреки че някои „студенокръвни" хора, които като бебета са сукали дълго биберон, имат точно такива.

 

Ако нечии устни са перфектно очертани и изглеждат буквално като „изрязани с пара", както казва народът, няма съмнение. че въпросната личност притежава завиден интелект и при нея paзуaмът винаги надделява над чувствата.

 

Малка уста имат доволните от себе индивиди, склонни да се надсмиват над околните и да критикуват техните най-дребни недостатъци. И на работа, и вкъщи държат да свирят първа цигулка.

 

  Притежателите на голяма уста се отличават с безгрижен характер и имат много приятели. Искрени, приветливи, незлопаметни, те са душа на всяка компания и не дават никакви основания за оплакване на брачния си партньор.

 

  Много тънката горна устна е присъща на хора, които си знаят цената. Те привличат като

магнит околните, но са непостоянни в любовта и откровено скучаят край домашното огнище. He обичат да се нагърбват с прекалено големи отговорности.

 

Устните, образуващи тънка линия, издават свръхамбициозна личност, търсеща житейски партньор, готов на всякакви компромиси.

 

Ако общувате с човек с твърди и плътно стиснати устни, бъдете сигурни, че той е надарен с невероятно силна воля.

 

Най-важният въпрос: носът
  Природата е дала чипи носове със заоблен връх на уравновесените личности, чиито действия и начинания винаги са обречени на успех. Лесно се сприятеляват и са повече от почтени спрямо брачния си партньор.

Хората с дълги носове нямат нищо против да командват, а главната им цел е да извличат максимална полза за себе си от всичко, което предприемат. Помнят и доброто, и лошото.

   Широкият нoc c разширени пори е характерен за индивиди, убедени, че в живота трябва да се борят със зъби и нокти за всичко. Притежават повишено чувство за отговорност. Бракът с тях е сериозно изпитание за партньора.

 

Този, който има изкривен нос, среща големи трудности в общуването и никога не се разкрива докрай дори пред своите най-близки хора.

 

Собствениците на гърбави носове невинаги знаят какво искат. Вземането на важни решения е огромен проблем за тях. Бързо им омръзват и работата, и развлеченията, и житейските спътници.

 

  Хората с прави, красиви носове са суетни и твърде загрижени за впечатлението, което правят. He си дават много зор на трудовия фронт, търсят партньори, готови да им се възхищават непрестанно от сутрин до вечер.

 

Ах, този поглед...

Малките очи са характерни за мъже и за жени, които твърдо и упорито преследват целите си. He обичат промените и държат страшно много на брака, но не прощават изневярата.

 

  Кривогледи са очите на възбудимите, екзалтирани личности. Лесно установяват контакт, но принудителното общуване с един и същ човек бързо им омръзва. Често менят настроението си и понякога постъпват твърде нетактично.

 

Ако видите индивид с тьжно отпуснати на-долу външни ьгьлчета на очите, трябва да зна-ете, че той може да бъде манипулиран с лекота от всеки.

 

Хората с хлътнали очи имат ранима психика, но не показват чувствата си. Те представляват истинско кълбо от противоречия - днес пестят от какво ли не, а утре пръскат всичките си на-лични пари за абсолютно ненужна вещ. Но пък никога не „ходят по трупове", за да постигнат целите си.

 

Близко разположени очи притежават индивидите, надарени с една завидна способност - да обръщат всяка ситуация в своя полза.

 

  Раздалечените очи са свидетелство за разнородни таланти. На техните притежатели обаче не им е никак лесно в живота, понеже проявяват склонност да идеализират околните.

Характерът си личи по лицето

Коментари