Какво ни разкрива хороскопът на фараоните?

Какво ни разкрива хороскопът на фараоните

Добавен от

20 May 2010

(0 рейтинга)

Какво ни разкрива хороскопът на фараоните?

 

 

Преди хиляди и хилядигодини посветените внай-висшите тайнствана живота египетски жреци смятали, че всеки човек - в зависимост от своята дата на раждане, е подвластен на едно или друго божество, предопределящо до голяма степен неговата съдба, характер, отношения с околните, любовен живот. Хороскопите, съставени от астролозите на фараоните, са толкова интересни, че и днес могат да помогнат дори на най-скептично настроените да прозрат по-добре в себе си. Стига да предприемат своеобразно пътешествие назад във времето.

 

Открийте своя знак от египетския зодиак

 

 

Величествената река, пресичаща царството на фараоните, и нейното божество символизират пътя към себепознанието, плодородието и творческото начало.

 

Характер

Правите всичко възможно да създавате красота около себе си, цените удоволствията на трапезата, проявявате се като изключително гостоприемни домакини. Рядко грешите в преценките си за хората, но за жалост не спадате към числото на тези, които се превръщат в любимци на целия свят. Макар да се отличавате с избухлив темперамент и свръхемоционалност, когато е необходимо, успявате да се овладеете, за да си спестите конфликтите и проблемите с ближния. Умеете да се трудите в екип и по-някога се проявявате като истински работохолици, т. е. не си давате нито миг почивка, докато не доведете до успешен край започнатото.

Личен живот

Внушавате чувство на сигурност в партньора си, който знае, че винаги може да разчита на вашата помощ и разумни съвети. Готови сте на какви ли не компромиси, но само при условие, че човекът до вас няма да ви предаде. Ако обаче по една или друга причина се стигне дотам, веднага късате с него.

 

Стои най-високо в йерархията на египетските богове. Закрилник на силата на духа, на новия живот, зачеването и раждането. Според легендата именно спермата на Амон Ра е оплодила Космоса и дала началото на видимия свят.

 

Характер

Макар на пътя ви да се изпречват какви ли не опасни препятствия, намирате начин да ги преодолеете. Времето е най-верният ви съюзник: знаете, че трябва да изчакате, за да дойде вашият час, и щом установите, че е настъпил точният момент, действате без отлагане. Преценявате съвършено трезво околните и не се заблуждавате относно техните качества или недостатъци. Вие сте доста потайни и недоверчиви, но пък така си спестявате цял куп житейски разочарования. Отказвате да се ангажирате с чужди проблеми и

все пак сте верни приятели на малкото хора, които допускате до себе си. Най-важна за вас е кариерата, затова без абсолютно никакво колебание сменяте своята работа, ако констатирате, че не ви дава шанс да се издигнете в обществото.

Личен живот

На човека, влюбен във вас, не му е никак лесно. Постоянно го подлагате на изпитания, предизвиквате го да ви доказва чувствата си. Успее ли обаче да ви убеди в тяхната сила, сигурно е, че ще завършите живота си заедно и в идеално разбирателство.

Символ на женствеността и майчинството, богинята се превръща в опасна лъвица, когато трябва да се защити от своите врагове, или в чакал - щом се налага да възкреси някого. Притежава невероятни способности на лечителка.

 

Характер

Прекалено чувствителни и психически уязвими, вие се страхувате от агресията на околните. Да се предпазите от нея ви помагат умението да стоите на дистанция и завидното чувство за хумор. Често се затваряте в себе си, мечтаейки за някакъв въображаем свят, в който царуват любовта и почтеността. Несправедливостта ви кара да се бунтувате, по-слабите и онеправданите винаги намират верен защитник във ваше лице. На работното си място не понасяте да ви командват или пресират, но съумявате да се наложите и дори да се издигнете, тъй като професионализмът и деловите ви качества са на голяма висота.

Личен живот

Ще бъдете не само чудесен партньор в легло то, но и много добър приятел на своя житейски спътник. Докато обаче го срещнете, ще се сблъскате с безброй мъчителни разочарования, които ще оставят трайни белези в сърцето ви и ще ви направят доста недоверчиви.

 

 

Син на бога на въздуха и на богинята на водата, Геб олицетворява минералите, животните, планините, долините и Земните богатства. Закриля добрата памет и литературните дарби. фараоните се смятат за негови наследници.

 

Характер

Не спадате към числото на словоохотливите, красноречиви хора и обикновено ви е трудно да изразите на глас милите си. Също така не притежавате достатъчно упоритост, кураж и физическа издръжливост, за да се справяте с няколко задачи едновременно. Много често близките ви не знаят как да се държат с вас и не са на-ясно с истинските ви чувства. Въпреки това винаги откликвате на молбите им за помощ и ако се налага, сте готови да пренебрегнете своите собствени интереси. Постоянно сте на кръстопът, разкъсвани от желанието да промените начина си на живот и опасението, че няма да ви стигнат силите, за да го сторите.

Личен живот

В началото на всяка връзка буквално изгаряте от страст, малко по-късно обаче ви става скучно. Тогава започвате да гледате прекалено критично на човека до себе си, проявявате безброй капризи и дори сте склонни да изневерите, за да си докажете, че именно вие дърпате конците.

 

 

Богът на мъртвите и на задгробния живот отговаря 3а равновесието в света. Легендата разказва, че е убит от брат си Сет и разчленен на четиринайсет части. Обаче Изида успява да го възкреси и да зачене от него.

 

Характер

От най-ранно детство учудвате околните с огромното си любопитство, а когато достигнете биологична и психическа зрялост, животът започва да ви изглежда като низ от експерименти - щастливи и не чак толкова. Търсите предизвикателства и нови усещания и дори да се провалите в начинанията си, не драматизирате ситуацията. Напротив, успявате да стъпите отново на крака, извличайки съответната поука. Няма да сгрешите, ако се доверявате повече на интуицията си, особено по отношение на някои близки хора, към които проявявате излишна щедрост и на които доверявате всичко. Желанието постоянно да учите ви прави незаменими в работата, където с лекота печелите уважението на висшестоящите.

Личен живот

По вас въздишат мнозина представители на противоположния пол, но вие имате някакъв непостижим идеал и търсите сродна душа, различна от всички останали. Вероятността да я откриете е минимална.

 

 

На древноегипетски името й означава „трон". Изида е богиня на дълга, семейството, началото и края на живота. Тя е предана майка и вярна съпруга. От благоволението й зависи хармонията в света.

 

Характер

Въпреки неприятните изненади и разочарования, които себеподобните ви поднасят от време на време, нито за миг не губите вяра в доброто и в хората. Вашите близки знаят, че ако попаднат в беда, винаги могат да потропат на вратата ви и да получат помощ. Отличавате се с изключително силна интуиция, притежавате огромна воля и умение да вземате решения на секундата. Сигурно затова, предприемете ли нещо, никой не е в състояние да ви отклони от пътя. За да постигнете целите си, сте готови на какви ли не жертви, включително и на драматични конфликти с околните. Имате качества на лидер, умеете да убеждавате и да налагате мнението си. Понякога сте безпощадно откровени и така си печелите многобройни врагове.

Личен живот

Семейните ценности са свещени за вас, а когато обичате някого, се раздавате докрай, без да чакате отплата. Ако обаче партньорът ви разочарова по някакъв начин, тежко му и горко.

 

 

Египтяните дължат йероглифите, математиката и Всички останали науки на този бог с глава на ибис, който символизира речта, управлява смяната на деня с нощта и владее тайни, недостъпни 3а другите божества.

 

Характер

Предприемчивата натура, съчетана с огромно любопитство и изследователски дух, ви подтиква да се развивате непрекъснато в интелектуално отношение, да поддържате тесни контакти с много хора, да презирате дребнавите сметки и скъперничеството. Вашата дума е хвърлен камък, а вниманието, което обръщате на проблемите на околните - дори да не са ви особено близки, ги прави ваши приятели и съмишленици. Отличавате се с качества на

добър организатор и вярвате в колективния дух, но кариерата ви прилича на вашия темперамент - с много върхове и спадове. Това се дължи на факта, че в работата ви мотивират не толкова доброто заплащане и високите постове, колкото динамиката и разнообразието.

Личен живот

Житейският спътник не само ви обича, но и безкрайно много държи на вас. Истината е, че заслужавате напълно неговото възхищение, уважение.

 

 

Той е син на Изида и Озирис, а името му означава „този, който стои високо". Изобразяват го с глава на сокол, увенчана със слънчев диск. Мисията на Хор е да помага на доброто да тържествува над злото.

 

Характер

Притежавате бърз ум, съобразителност и невероятно добра памет. Има защо да сте доволни от себе си, лошото е, че понякога самолюбието и гордостта вземат превес, карат ви да рискувате и да предприемате необмислени ходове. За щастие сте много борбена натура и успявате да се измъкнете от критичните ситуации, в които попадате по своя вина. Рядко се сърдите, но ако някой ви обиди без основание, дори да му простите, няма да забравите прегрешението и рано или късно ще си отмъстите. Шефовете ви имат огромно доверие и знаят, че могат да разчитат на вроденото ви чувство за отговорност.

Личен живот

Влюбите ли се истински, издигате в култ обекта на чувствата си и сте готови на какво ли не, за да го ощастливите. Трябва обаче да внимавате - нищо чудно да станете лесна плячка на злонамерени личности, готови да се възползват користно от добротата ви.

 

Богът с глава на чакал съди мъртвите души и решава кои от тях са достойни 3а задгробен живот. Всеки, застанал пред него, слага сърцето си на везни и ако те не се наклонят, получава опрощение.

 

Характер

Гледате винаги напред и не изпитвате носталгия по миналото. Често робувате на настроенията си, но сте наясно с тази своя слабост и съумявате да извлечете максимална полза от двойствената си натура. Дори когато сте най-отчаяни. намирате начин да си върнете радостта от живота. Прикривате душевната си уязвимост зад маската на известна тайнственост и зад лека усмивка, която едновременно привлича околните и ги държи на дистанция. Характерни за вас са критичността, присмехулният ум, неумението да прощавате човешките недостатъци и слабости.

Личен живот

От една страна, копнеете за прекрасния принц (принцеса), от друга - щом откриете някакво подобие на идеала, си плюете на петите. Страхувате се от обвързване и от рутината на семейния живот, защото знаете, че рано или късно мечтите започват да се различават от действителността.

 

 

Според египетската митология Сет е бог на войната. Нарушава хармонията и е в състояние да унищожи всяка форма на живот. Много ревнив и отмъстителен, той убива брат си Озирис.

 

Характер

Животът ви е доста хаотичен и неподреден, белязан с необходимостта да преодолявате препятствия от най-различен характер. За съжаление много рядко извличате полза от постигнатото, тъй като пропилявате силите си в постоянни опити да предприемете нещо ново. И така до безкрайност. Паметта ви е много избирателна - не я претоварвате с излишни спомени, знания, умения. Предпочитате да съществувате в настоящия момент, а какво ще стане утре, не ви интересува кой знае колко. Бързо се ентусиазирате и бързо се отчайвате, често попадате в плен на инертността и безгрижието.

Личен живот

Правите всичко възможно да покорите някого, след което започвате да се оглеждате за следващата „плячка". Любовните ви връзки представляват взривоопасна смес от страст, еротика, мелодрами. Нуждаете се от партньор със стабилна психика и неотстъпчив, праволинеен характер.

 

Привлекателната богиня, изобразявана с глава на котка, е покровителка на жените, децата, домашното огнище. Освен това разпалва любовта и плътските желания. Притежава способността да отнема човешката памет.

 

Характер

Неспокойна натура,вие вечно очаквате и се готвите да посрещнете ударите на съдбата. Прекалената недоверчивост затруднява контактите ви с хората, но за щастие сте толкова очарователни, че малко от тях могат да ви устоят. Знаете как да привличате вниманието на околните, да налагате мнението си и да убеждавате дори своите противници. Наистина приличате на котка, готова както да замърка, така и да извади острите си нокти. Предразполагате тези, с които работите, да покажат най-доброто от себе си, създавате атмосфера на колегиалност и разбирателство. Висшестоящите ви харесват заради дипломатичността и умението да решавате „безкръвно" конфликтите.

Личен живот

Оставяте незабравими спомени у всичките си партньори, които не са никак малко на брой. Харесват ви не само заради подвизите в леглото, но и заради факта, че никога не проявявате чувство за собственост или глупава ревност.

 

 

От устата на богинята излизат пустинните ветрове, а нейните пламтящи стрели пронизват враговете на фараона. Жаждата й 3а кръв няма равна на себе си, но тя може и да лекува, което я прави покровителка на медиците.

 

Характер

Безкрайно самокритични и вечно недоволни от себе си, вие смятате, че имате право да се отнасяте по същия начин и с всички останали. Тъй като сте изключително емоционални, страстта или гневът често ви завладяват до такава степен, че излизате извън релси. Липсват ви самоконтрол, увереност в собствените сили, постоянство. Точно затова търсите възхищението на хора, които всъщност не уважавате, и се раздавате безсмислено зарадимтях. Ще можете да постигнете нещо в живота, само ако разберете, че не е нужно да се харесвате на всички и че е много по-добре да имате стойност в собствените си очи.

Личен живот

Бъдете по-снизходителни към чуждите слабости -истински или въображаеми, за да не отблъснете необратимо тези, които ви харесват. Научете се да не вдигате скандали за щяло и не щяло, прощавайте чуждите грешки, престанете да търсите под вола теле.

 

 

Какво ни разкрива хороскопът на фараоните?

Коментари