Империята от милиарди на Бионсе

Империята от милиарди на Бионсе

Добавен от

14 Feb 2010

(0 рейтинга)

Империята от милиарди на Бионсе

 

Бионсе е икона на младото поколение и вдъхновение за най-известните модни дизайнери в света. Тя е едва на 28 години. И е машина за пари. Само за справка на нейните години Мадона можеше само да мечтае за подобна слава и подобна банкова сметка.

А погледнато реално Бионсе счупи всички рекорди в гилдията и направи всевъзможни проекти, като превърна закръгленото си тяло в марка, която продава по-добре, дори и от най-изваяните манекенки на световния подиум. А Би, както я наричат в хип-хоп средите е момиче, което изгради огромна империя само за няколко години.

 

И едва няколко дена след като прибра рекордните шест статуетки Грами, най-богатото чернокожо момиче в историята излезе отново на червения килим. Този път за да представи собствената си линия парфюми. Поп-звездата, която дълги години рекламираше марки като Armani и вземаше рекордни хонорари, днес се прояви като бизнес-дама и показа първия си парфюм, наречен Heat. И като истинска машина за пари, Бионсе знае че сега е моментът, в който каквото и да предложи, то бързо ще се продаде. И въпреки, че наскоро обяви, че ще излезе в пълна ваканция поне за половин година, то бизнесът на госпожа Джей-Зи изглежда не познава граници.

 

В мениджмънт екипа, оглавяван от собственият й баща, изглежда са на друго мнение. Според слуховете, именно той държал Бионсе да не спира с бизнес-проектите си, особено след гръмката й победа на церемонията на Грами наградите. Не, че Бионсе има нужда от пари. Или някога ще има нужда от пари до края на живота си. Само преди месец от Forbes тя и съпругът й бяха обявени за най-богата двойка в Холивуд. Двойно по-богата от Анджелина Джоли и Брад Пит. Двамата по отделно, Бионсе и Джей Зи пак биха били сред най-печелившите в музикалната индустрия. Само за периода от юни 2008 до юни 2009 те заедно са натрупали рекордните 75.1 милиона британски лири.

 

Според Forbes приходите са от хитови филми, турнета, продажби на албуми и рекламни хонорари, без в тази сума да се включени различните видове останали бизнеси на звездната двойка. И което прави впечатление тук е, че Бионсе има основния проход в огромната цифра. Тя е направила 53. 9 милиона британски лири само от продажба на един албум, турнетата и през този период, както и хитовата известност на филма „ Obsessed”. А както е известно, хонорарите на Бионсе отдавна са надхвърлили дори тези на Марая Кери, която обикновено държи всички класации в този бранш. Само за една нощ синът на Кадафи вкарва в банковата сметка на Беонсе 1.2 милиона британски лири. Или за да сме по-точни, точно за 2 часа себераздаване на частното парти на Кадафи син.

 

Модните проекти на Бионсе същи не се включени в приходите й, а както знаем, тя отдавна е дизайнер по покана на редица моделиери. Новият й парфюм Heat се очаква да оправдае даденото му име. И да вкара поне още един горещ милион в банковата сметка на най-скъпоплатената изпълнителка в света.

Империята от милиарди на Бионсе

Коментари